Prima pagină  »  Ştiri  »  Noul Audi A5 - bucuria de a conduce o decapotabila adevarata
8 DECEMBRIE 2008, 09:40
3,908
0
Noul Audi A5 - bucuria de a conduce o decapotabila adevarata
De Ion Efros
0
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
Dinamica, sclipitoare la prima privire, versiunea decapotabila a lui Audi A5 impaca o mentalitate sportiva cu fascinatia de a a conduce la cel mai inalte niveluri de senzatii, oferind un rafinat sentiment al confortului fara a “divorta” de utilitatea ei practica din fiecare zi.

In versiunea de top, noul model este echipat cu un V6 dezvoltat recent in cele mai bune traditii germane, supraalimentat, de 3.0 litri pe benzina. Totusi, motorul de entry-level pentru pasionanta decapotabila va fi un 1.8 TFSI de 160 CP. Livrarile versiunii decapotabile a lui A5 vor lua startul in al doilea trimestru al anului 2009.

Ca si toate modelele Cabrio ale Audi, si noul A5 va dispune de un acoperis soft, din material textil. Acoperisul se pliaza in 15 secunde, si se inchide inapoi in 17. Actionarea lui automata, printr-o simpla apasare de buton, este o optiune standard pentru toate versiunile noului model. De asemenea, germanii nu puteau trece cu vedere posibilitatea oferirii unui acoperis cu un grad ridicat de izolare acustica: pentru cei pretentiosi la zgomotele exterioare, este disponibil optional un acoperis care ofera un confort acustic de exceptie, in ciuda materialelor usoare din care este executat.

Atunci cand este coborat, acoperisul utilizeaza spatiul portbagajului extrem de eficient, astfel incat acolo tot vor mai ramane 320 litri disponibili pentru geamantane cu documente de afaceri sau valize pentru calatorii pe Coasta de Azur...

Din categoria dotarilor extravagante mai putem numi optiunea incalzirii regiunii gatului a ocupantilor locului fata. Asta pentru cei care vor dori sa defileze cu acoperisul coborat in timp ce cauta cadouri de Craciun...

Noul Audi A5 Cabrio ofera suficient spatiul pentru o calatorie in confort a patru persoane. In constructia automobilului au fost montate elemente din otel ultra-rezistent pentru a oferi o siguranta maxima ocupantilor.

In total, noul model va dispune de posibilitatea alegerii intre cinci motoare – trei pe benzina si doua diesel-uri. Toate motoarele dispun de injectie directa, iar patru dintre acestea dispun si de turboaspirare. Puterile lor se situeaza intre 180 CP si 265 CP. In calitate de transmisie vor fi disonibile doua cutii de viteze – una manuala, in 6 trepte, si alta automata - un variator multitronic continuu in 7 trepte. Pe langa tractiunea standart pe rotile din fata, noul model va dispune si de legendarul sistem de tractiune integrala Quattro, pentru motoarele de top. Optional, pentru versiunile Quattro, noul A5 Cabrio mai poate dispune si de un diferential sport inovational, care distribuie cuplul intre rotile din spate intr-un mod si mai eficient, asigurandu-i automobilului un comportament sport veritabil.

Cat priveste design-ul exterior, aici iese in evidenta capota alungita, o suprafata elegant curbata, linii ascutite, roti largi, zugravind un tablou elegant, sportiv,si senzual. Faptul ca masina masoara 4.63 m in lungime, 1.85 in latime si doar 1.38 in inaltime, ii confera cea mai sportiva proportie in clasa sa. Scheletul masinii este extrem de rigid, ca un semnal al preciziunii si comportamentului exact si precis al masinii.

La interior, revarsarea inspirata a liniilor, ergonomia functionala si calitatea inalta a tapiteriei sunt atributele centrale ale arhitectonicii interioare.

Performante? La o decapotabila acestea nu pot fi altfel decat demne se senzatii tari: acceleratia de la 0 la 100 km/h are loc in decursul a 5.6 secunde, iar valorile preliminare ale testelor de consum, care indica un indice de 9.6 litri la 100 de km, ii multumesc pe producatori de eficienta pe care a reusit sa o atinga noul model. Pretul de start anuntat de producator se va situa in jurul valorii de 37300 de Euro.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!