Prima pagină  »  Ştiri  »  Performanta care-ti taie respiratia - Audi R8 FSI Quattro
12 DECEMBRIE 2008, 06:43
1,609
0
Performanta care-ti taie respiratia - Audi R8 FSI Quattro
De Ion Efros
0
Audi R8, un model deja pozitionat stabil in careul de asi al masinilor sport, vine, prin lansarea noii versiuni R8 5.2 FSI, sa-si etaleze inca o data inalta clasa.

Cu motorizare V10 de 5.2 litri, cuplu de 530 Nm, tractiune integrala quattro, caroserie usoara din aluminiu, precum si faruri cu tehnologie LED, avem la indemana sarea si piperul unui automobil care nu lasa loc pentru reprosuri.

Motorul cu aspiratie normala imbina armonios tehnologia proprie curselor de tipul “dry sump lubrication” cu injectia directa bazata pe benzina FSI, cantarind doar 258 kg. Audi R8 5.2 atinge suta de km in doar 3,9 secunde, un indice de performanta care a fost posibil in cazul acestei masini cu schimbare manuala a vitezelor in sase trepte, datorita greutatii sale de 1.620 kg. Marele deliciu oferit de acest motor este insa sunetul sau, care imbina tembrul jos, grav, cu note inalte, date de multitudinea de rotatii izvorate de sub capota. Un concert grandios fortissimo, asa isi descriu germanii noua bijuterie tehnica.

Constructia sasiului lui R8 ofera deopotriva dinamism si confort pe distante lungi. Greutatea este distribuita in raport de 44% la 56% catre osiile din fata si respectiv spate, proportie pe care germanii au studiat-o mult, considerand-o ideala pentru un comportament de exceptie a masinii. In echipamentul standart sunt incluse jante de 19 toli, confectionate din aliaj de carbon si carbura din siliciu rezistenta la abraziune. Sistemul de franare este si el unul deosebit de performant: 9 pistoane la rotile din fata si 4 la cele spate, confectionate din ceramica, vor asigura o franare eficienta si prompta. Vitezomanii pot stalistiti si in ceea ce priveste durata de viata a sistemului pe ceramica: se pot parcurge pana la 300.000 km inainte ca acesta sa necesite inlocuirea.

Proportiile musculoase ale masinii si proeminenta rotilor subliniaza potentialul inalt de care dispune. Stilul “periculos” de precis al liniilor si curbura capotei sunt trasaturi tipice ale Audi, astfel incat design-ul lui R8 si-a meritat pe deplin laurii in dubla victorie a “World Car of the Year Awards 2008”.

Audi R8 FSI Quattro va fi disponibil in showroom-urile europene in al doilea trimestru al anului 2009, avand pretul de baza de aproximativ 142.400 de euro.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!