Prima pagină  »  Ştiri  »  Renault Twingo dCi 85 Eco2 - performanta sporita si consum redus
11 DECEMBRIE 2008, 12:48
1,414
0
Renault Twingo dCi 85 Eco2 - performanta sporita si consum redus
De Ion Efros
1
Bazandu-se pe succesul modelului Twingo, care ocupa cu demnitate postura de cea mai bine vanduta masina in Franta la aceasta categorie si chiar in primele trei cele mai bine vandute din Europa, Renault si-a extins gama diesel a masinilor de oras pentru a include acum si motorul dCi 85.

Comparativ cu fratele sau mai mic, dCi 65, motorul dCi 85 a adaugat inca 20 CP in putere, si 40 Nm in cuplu, care masoara acum 200 Nm. Cu o capacitate cilindrica de 1.461 cm cubi, motorul este dotat cu sistem de injectie common-rail, care functioneaza la 1600 bari, fapt care-i asigura un consum cat se poate de echilibrat: 4 litri/100 km si emisii de doar 104 g/km de CO2. Aceste caracteristici plaseaza acest model Renault in categoria automobilelor care respecta standartele ecologice inalte, unite sub sigla Eco2 a celor de la Renault.

Merita a fi amintit aici echilibrul deosebit al sasiului, menit sa asigure o manevrabilitate confortabila, vioaie si sigura a vehiculului. Pentru a rasfata soferul, dar si pasagerii sai, constructorul francez a avut grija ca rezonanta acustica a lui dCi 85 sa fie cat mai redusa, astfel incat aceasta se resimte foarte vag. Iar spatiul interior, in pofida dimensiunilor reduse ale masinii, poate fi largit considerabil prin rabatarea scaunelor din spate, un fapt deosebit pentru modelele din clasa A.

Viitorii posesori ai acestui automobil din clasa mini, vor avea la dispozitie doua versiuni: Dynamique si GT. Ambele vor fi dotate cu bare de protectie specifice, GT-ul fiind in deosebi identificabil prin caroseria vopsita in gri, precum si gurile de evacuare cromate ale tevilor de esapament.

Generatia actuala a lui Twingo a fost lansat in iunie 2007 si este diponibila in 18 tari din Europa de Vest, unde are in prezent o cota de piata de 10%, aproape dublu comparativ cu vanzarile realizate in 2006.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!