Prima pagină  »  Ştiri  »  Mitsubishi Motors Corporation si PSA Peugeot Citroen: un pas inainte catre
2 MARTIE 2009, 21:44
1,228
0
Mitsubishi Motors Corporation si PSA Peugeot Citroen: un pas inainte catre vehiculele electrice din Europa
De Redactia PiataAuto.md
1
Mitsubishi Motors Corporation si PSA Peugeot Citroen au anuntat astazi ca au semnat un memorandum prin care isi vor uni fortele pentru elaborarea vehiculelor electrice, bazate pe modele actuale dezvoltate de Mitsubishi Motors Corporation (MMC) in Japonia. Companiile au ajuns la o intelegere ce ii va permite grupului PSA sa colaboreze cu MMC la dezvoltarea unui vehicul electric pentru Europa bazat pe Mitsubishi MiEV1. Acesta urmeaza sa fie produs de Mitsubishi, dar vandut in Europa sub numele PSA, in paralel cu modelul propriu al celor de MMC.

Pentru PSA Peugeot Citroen aceasta intelegere ii va permite grupului sa-si mentina pozitia de lider in segmentul vehiculelor ecologice. Cu o aptitudine vasta in domeniul vehiculelor ecologice, PSA Peugeot Citroen este cel mai mare producator mondial de vehicule electrice, cu mai bine de 10.000 de unitati vandute. In acest proiect grupul francez isi va imparti cunostintele pe care le are in domeniu.

Pentru Mitsubishi Motors Corporation acest proiect este potrivit cu strategia sa globala in segmentul automobilelor electrice. La momentul actual grupul este implicat in activitati de testare si promovare in Japonia, Noua Zeelanda, SUA, precum si in intreaga Europa. MiEV va fi lansat in Japonia in vara 2009. Totusi, acestia examineaza si alte piete pentru a promova acest vehicul, inclusiv pe cea Nord Americana.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!