Prima pagină  »  Ştiri  »  Spectacol offroad de exceptie la Schinoasa!
8 NOIEMBRIE 2010, 09:29
3,411
0
Spectacol offroad de exceptie la Schinoasa!
De Ilie Toma
1
Ziua de duminica a fost una deosebit de palpitanta pentru amatorii de spectacol automobilistic. Pe traseul de la Schinoasa a avut loc “Rou Jeep Cross” – o competitie offroad de exceptie, in cadrul careia masinile de teren au avut a infrunta un traseu extrem de dificil, cu portiuni aproape imposibil de trecut.

Imposibil insa nu e un cuvant prea des intalnit in vocabularul participantilor la astfel de curse, tocmai de asta spectacolul a fost pe cinste. Au fost salturi care sa-ti taie respiratia, au fost pante care erau cat pe ce sa rastoarne mastodontii participanti, au fost si masini cocotate pe nameti de pamant, cu rotile suspendate in aer... Cu un traseu atat de dur, nu s-a trecut si fara defectiuni tehnice, mai multe din masinile participante fiind nevoite sa-si intrerupa cursa inainte de final.

Este interesanta si gama automobilelor participante. Printre acestia putem enumera 5 exemplare Land Cruiser 80, cu diferiti ani de fabricatie, 1 exemplar Toyota 4Runner, 2 exemplare Nissan Patrol – unul in versiune cu ampatament standard si altul cu ampatament scurt si 3 usi, 1 exemplar Isuzu Trooper, 1 exemplar Mercedes-Benz G-Class, 1 exemplar Opel Frontera.

Pe parcursul competitiei, au iesit din cursa 2 din cele 5 exemplare Toyota Land Cruiser 80, ambele avand probleme similare cu planetarele puntilor. Trebuie sa mentionam insa si faptul ca proprietarii Toyotelor au fost si cei care si-au exploatat la maxim masiniile chiar si pe cele mai dificile sectoare. Mercedes-Benz G-Class a sfarsit competitia cu un blocaj la transmisie. Toyota 4Runner, proprietarul careia parea sa nu cunoasca limite in a-si forta bolidul, a avut parte de un salt teribil, la viteza ridicata, in care a aterizat cu toata greutatea pe o singura roata – cea din dreapta fata. Saltul a provocat deplasarea anvelopei de pe janta si pierderea presiunii acesteia. De asemenea, unda socului a cauzat si spargerea parbrizului masinii. Totusi, proprietarul lui 4Runner si-a continuat pana la sfarsit traseul, reusind sa si atinga unul din cei mai buni timpi.

Castigatorii? Primele trei pozitii au fost ocupate exclusiv de Toyote. Castigator, pe pozitia 1, a fost Rotaru Vasile, la bordul unui Land Cruiser 80 (numar de participare 044). Pozitia 2 a podiumului a fost castigata de Ion Ceresiu, la bordul lui Toyota 4Runner – cea cu anvelopa si parbrizul sparte (numar de participare 051), iar pozitia a 3-a i-a revenit unui participant din Austria, pe nume Peter Helbert, la bordul lui Toyota Land Cruiser 80 (numar de participare 056).
GALERIE FOTO (47 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!