Prima pagină  »  Ştiri  »  B-Class F-CELL a pornit in jurul lumii
1 FEBRUARIE 2011, 14:32
1,431
0
B-Class F-CELL a pornit in jurul lumii
De Ilie Toma
0
La 29 ianuarie Mercedes-Benz a aniversat 125 de ani de la patentarea iventiei primului automobil de Karl Benz, iar cu aceasta ocazia a avut lor ceremonia de start unui eveniment deosebit, in care sunt implicate 3 exemplare B-Class F-CELL.

Desi momentul solemn de inaugurare a evenimentului, la care a participat si cancelarul german Angela Merkel a avut loc la 29 ianuarie, cele 3 exemplare B-Class propulsate de hidrogen au pornit in jurul lumii a doua zi, la 30 ianuarie. Traseul, pe care acestea il vor avea de parcurs, trece prin 4 continente si 14 tari, urmand ca cele 3 automobile sa revina in orasul din care au pornit: Stuttgart. Cu acest maraton Mercedes-Benz urmareste sa demonstreze viabilitatea tehnologiilor sale de propulsie pentru cele mai diverse conditii de exploatare.

Cele 3 masini sunt propulsate de motoare electrice, insa energia necesara pentru functionarea acestora este generata prin reactii chimice, pe baza hidrogenului, care este, la randul sau, stocat in rezervor. Deoarece pe distanta de peste 30,000 de kilometri, pe care urmeaza sa o parcurga cele 3 masini, statiile de alimentare cu hidrogen sunt inca o mare raritate, vehiculele vor fi insotite de un camion-cisterna, care va “avea grija” de alimentarea celor 3 masini.

In cadrul ceremoniei oficiale, cele 3 exemplare B-Class F-CELL au fost conduse pe marea scena de 3 piloti renumiti in lumea sportului cu motor: Michael Schumacher, Nico Rosberg si David Coulthard.

Calatoria va dura si ea 125 de zile, ca si cifra aniversata de Mercedes-Benz. PiataAuto.md Va va informa periodic despre evolutia acestui maraton.
GALERIE FOTO (23 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!