Prima pagină  »  Ştiri  »  Doar 987 de masini: Porsche Boxster S Black Edition
3 FEBRUARIE 2011, 11:41
1,400
0
Doar 987 de masini: Porsche Boxster S Black Edition
De Ilie Toma
0
Producatorul din Stuttgart anunta o noua versiune de top pentru Porsche Boxster, numita Black Edition. Productia lui Boxster S Black Edition va fi limitata la doar 987 de masini, iar viitorii posesori se vor bucura de un motor de 320 CP si o lista de optiuni exclusive.

Puterea motorului a crescut cu 10 CP fata de un Boxster S traditional, motorul ramanand acelasi pe ambele versiuni – unul cu 6 cilindri, de 3.4 litri, pozitionat central. Puterea maxima este atinsa la 7200 rpm, iar cuplul maxim de 370 Nm isi face apogeul la 4750 rpm.

Cu suplimentul de putere obtinut odata cu editia speciala, Porsche Boxster S Black Edition va accelera de la 0 la 100 km/h in 5.2 secunde, in cazul in care este echipat cu transmisia manuala standard in 6 rapoarte. Performanta la acceleratie a fost astfel imbunatatita cu o zecime de secunda fata de un Boxster S standard. Cat priveste viteza maxima, editia speciala si-a imbunatatit parametrii cu 2 km/h, reusind sa atinga un maxim de 276 km/h. Dupa cum afirma Porsche, noul Boxster S Black Edition ramane a fi modest doar la consum, reusind sa inregistreze 9.8 litri/100 km in regim mixt.

Cei care vor opta pentru transmisia automata cu dublu ambreiaj PDK, se vor bucura de performante si mai interesante. 5.1 secunde pana la prima suta si un maxim de 274 km/h, in timp ce consumul coboara la 9.4 litri/100 km.

Pe langa performanta sporita a editiei speciale, noua versiune isi va bucura proprietarii printr-o serie de dotari speciale, prima de pe lista fiind, in mod evident, culoarea neagra. Pe langa elementele de caroserie, vopsite in negru, de aceeasi culoare sunt inscriptiile cu numele modelului si barele roll-over. La deschiderea usilor, pe pragurile metalice ale masinii figureaza o noua inscriptie cu numele modelului, neagra si ea. Volanul a obtinut o tapiterie speciala din piele neagra, iar in zona in care sunt pozitionate mainile, acesta a obtinut profilari sportive.

Pe lista dotarilor standard se gasesc si o multime de echipari care pot fi comandate, in mod normal, doar ca optionale. Aici se include sistemul Porsche Communication Management, cruise-control, sistem de climatizare automat, senzor de ploaie, etc. Pe bord se regaseste si o emblema care reaminteste exclusivitatea editiei speciale, aici fiind indicat numarul de ordine al exemplarului din cele 987 care vor fi produse in total. Optional, pot fi comandate frane ceramice, suspensie activa reglabila si scaune sport cu functie de memorare a pozitiei.

Noul Porsche Boxster S Black Edition va ajunge in showroom-urile Porsche in luna martie a acestui an. In Germania editia speciala va costa 63,404 Euro.
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!