Prima pagină  »  Ştiri  »  Grupul BMW va colabora cu PSA Peugeot-Citroen la dezvoltarea tehnologiilor de
2 FEBRUARIE 2011, 16:58
1,889
0
Grupul BMW va colabora cu PSA Peugeot-Citroen la dezvoltarea tehnologiilor de propulsie hibrida
De Ilie Toma
0
Grupul BMW si grupul francez PSA Peugeot-Citroen anunta astazi crearea unei entitati noi, organizata ca societate pe actiuni, care va avea rolul de cercetare si dezvoltare a tehnologiilor de propulsie hibrida pentru cei doi constructori. Aceasta se va numi BMW Peugeot Citroen Electrification, iar ambii parteneri vor detine cate 50% din actiuni.

Noua entitate va avea un rol major in avansul celor doi producatori in materie de tehnologii hibride, acesteia fiindu-i delegate o serie de sarcini importante in acest sens. Dezvoltarea componentelor de propulsie hibrida, a motoarelor electrice, a seturilor de baterii, generatoare si unitati de alimentare – toate aceste elemente figureaza in lista de prioritati a noii companii. Aceasta isi va incepe activitatea chiar in prima jumatate a acestui an, iar primele componente hibride realizate ca urmare a activitatii acesteia vor echipa modelele ambelor producatori incepand cu anul 2014.

Grupul BMW si PSA Peugeot-Citroen are deja experienta unei colaborari reusite in dezvoltarea motoarelor, construind impreuna peste 1.8 milioane de propulsoare intre anii 2006-2010, care au echipat modele precum MINI Cooper, Peugeot 206, Peugeot 307, iar in februarie 2010 cei doi parteneri au ajuns la un nou acord pentru dezvoltarea unei noi generatii a motorului comun in patru cilindri, care ar urma sa fie compatibil normelor EU 6.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!