Prima pagină  »  Ştiri  »  Un nou concept-minune de la BMW: Vision ConnectedDrive
11 FEBRUARIE 2011, 14:51
1,223
0
Un nou concept-minune de la BMW: Vision ConnectedDrive
De Ilie Toma
0
Este aproape o traditie deja: fiecare nou salon auto european aduce concepte senzationale de la BMW. Si apropiatul salon auto de la Geneva nu este o exceptie. Aici va debuta Vision ConnectedDrive, un concept care vine sa demonstreze avansul tehnologic al grupului BMW si modul in care ar putea sa evolueze automobilele in viitorul apropiat.

BMW Vision ConnectedDrive ia forma unui roadster, adaposting in interior doi pasageri. Pe cat de inteligente sunt solutiile tehnice inglobate in noul concept, de atat de fidel ramane acestuia filosofiei de capatai a constructorului bavarez – “placerea de a conduce”. Spatiul rezervat soferului seamana mai mult cu un cockpit al avioanelor de vanatoare, in care pilotul este inconjurat de comenzi.

Conceptul aduce o confirguratie a usilor inspirata din legendarul BMW Z1, care poate permite culisarea corpului usilor in interiorul caroseriei in momentul in care aceasta este deschida, iar pregurile inalte permit conducerea masinii chiar si cu usile deschide, pentru o sportivitate si mai accentuata.

Conceptul mizeaza mult si pe o configurate cu totul speciala a luminilor, aceasta luand forme abstracte atat in interior, cat si in blocurile optice cu caracter functional.

Cat priveste design-ul, acesta este sinomim cu senzatia. O capota lunga, tipica roadsterelor BMW din toate timpurile, un ampatament lung si scaunele pozitionate aproape de puntea spate. “Tipic BMW”, ar fi cea mai potrivita descriere, probabil, insa formele duc traditia marcii bavareze departe, in viitor.

Parbrizul continua adanc in silueta capotei, facand posibila astfel forma de cockpit a locului soferului. Privita de sus, roadsterul isi afirma cu certitudine identitatea de driver’s car, pasagerul de alaturi avand un rol mult mai auxiliar.

Pe bord-ul de langa volan, display-ul este unul tridimensional, si reprezinta o variatie a modului in care s-ar putea dezvolta in viitorul apropiate interfata media a celor d ela BMW. In dependenta de relevanta informatiei care este afisata aici, aceasta poate fi proiectata mai aproape sau mai distantat de ochii celui de la volan.

Exista toate sansele ca viitoarele modele BMW sa intruchipeze atat unele din liniile indraznete de design, cat si, aproape sigur, o serie din tehnologiile pe care le inglobeaza noul concept. Asta in cazul in care nu apare un noul BMW Z1, poate, inspirat intr-o si mai mare masura de actualul concept...
GALERIE FOTO (20 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!