Prima pagină  »  Ştiri  »  Volvo lanseaza primul sau hibrid diesel la Geneva
2 FEBRUARIE 2011, 15:04
1,478
0
Volvo lanseaza primul sau hibrid diesel la Geneva
De Ilie Toma
0
Marea majoritate a sistemelor de propulsie hibrida presupun un motor electric si unul pe benzina, si doar putine dintre ele, in forma de concept, aduc in vizor si un propulsor diesel. Iar Volvo anunta un prim astfel de model, teoretic gata de productie, pe care il va prezenta la Salonul Auto de la Geneva.

Teoretic pregatit de productie inseamna ca toate tehnologiile pe care le inglobeaza sunt dezvoltate, si modelul ar putea fi produs imediat. Volvo mai are nevoie insa de ceva timp pentru a supune modelul unei serii de teste, inalte de a-l pune pe linia de asamblare. Producatorul suedez estimeaza ca primele Volvo V60 Plug-in Hybrid vor ajunge in showroom-uri in anul 2012.

Hibridul se vrea inglobarea a 3 masini in una singura. Prima ipostaza e cea de masina electrica, in care poate rula fiind propulsata doar de motorul electric, cu o putere de 70 CP, care va pune in miscare puntea din spate. In modul pur-electric Volvo V60 Plug-in Hybrid poate rula pana la 50 km, si, deoarece vorbim de un hibrid de tip plug-in, modelul va putea fi incarcat de la priza.

Cea de-a doua ipostaza a masinii e cea de hibrid “clasic”. Masina alterneaza propulsia electric cu cea traditionala, asigurata de un propulsor turbodiesel de 2.4 litri, in 5 cilindri. Diesel-ul dezvolta 215 CP si 440 Nm .

In cea de-a treia ipostaza, V60 Plug-in Hybrid se vrea un vehicul dinamic, cu caracter sportiv, care isi va pune la treaba suma celor 215 CP 70 CP, reusind sa accelereze de la 0 la 100 km/h in doar 6.9 secunde.

In interior, panoul de instrumente a fost modificat pentru a oferi celui de la volan informatii relevante vizavi de sistemul de propulsie, consumurile de diesel si electricitate, precum si a nivelului de incarcare a bateriilor.
GALERIE FOTO (21 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!