Prima pagină  »  Ştiri  »  Curată nebunie: Conceptul de camion cabrio Unimog
8 IUNIE 2011, 11:34
3,280
9
Curată nebunie: Conceptul de camion cabrio Unimog
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
Camioanele Unimog ale celor de la Mercedes-Benz sunt renumite pentru durabilitatea de excepţie, dar şi pentru capacităţi incredibile de trecere în offroad. În acest an, germanii aniversează 60 de ani de Unimog, iar un astfel de eveniment merită a atenţie deosebită...

Conceptele sunt specifice mai mult autoturismelor, cu siguranţă. Însă de această dată, cei de la Mercedes-Benz ne-au tăiat respiraţia, dezvăluind un concept de camion Unimog, bazat pe modelul U5000. Conceptul vrea să îmbine trecutul şi viitorul camioanelor Unimog într-o formă extrem de avangardistă. Conceptul vrea, de asemenea, să demonstreze că şi după 60 de ani de la inventarea Unimog, acesta poate să găsească noi căi de dezvoltare, păstrând calităţile care l-au făcut legendar.

Şasiul utilizat pentru concept provine de la modelul U5000, renumit pentru ampatamentul scurt şi capacităţile excelente de trecere acolo unde nu există drumuri, în cele mai dificile amianţe. La ce s-o fi gândit designerii când au ales o culoare de verde aprins pentru conceptul lor? O spun chiar ei: la cel mai redutant amfibiu – broasca râioasă. Şi nu în zadar, pentru că toate modelele Unimog sunt capabile de funcţionare atât pe urcat, cât şi în ape impresionant de adânci.

Şi, poate cel mai neobişnuit lucru pentru un concept de camion este faptul că avem de-a face cu un... cabrio. Acest fapt se datorează istoriei. La 3 iunie 1951, primul camion Unimog care ieşea de pe linia de producţie, avea aceeaşi configuraţie...
COMENTARII (9)
Mihail
Chişinău
la 8 Iunie 2011 - 11:58
mda! creatie nu gluma! suna frumos viitorul!
0
1
Eugen
Frankfurt am Main, Germania
la 8 Iunie 2011 - 13:59
E timpul unui articol si pentru noul ML...ieri au fost facute publice primele poze oficiale si date tehnice
0
2
XIII
Bălţi, Moldova
la 8 Iunie 2011 - 14:45
Foarte frumoasa nebunie! as vrea si eu una
0
1
Shaman
Chişinău
la 9 Iunie 2011 - 09:46
XIII, doarde so pui in plug sa are...da in rest petru tie asa animal?...
0
0
Igor Mrza
Floreşti, Moldova
la 9 Iunie 2011 - 10:28
aşă animal e tocmai potrivit pentru drumurile noastre
0
0
Mihail
Chişinău
la 9 Iunie 2011 - 15:25
Shaman chair nu e animal! e un CAMION si dimensional e mult mai mic ca unu normal! doar ca designul il face asa furios!!!
nui de psu in plug! da sa indeplineasca cerintele unui camion! masina no comment! voi ginditi cum vreti!
0
0
Shaman
Chişinău
la 9 Iunie 2011 - 16:55
bai chishtok, tu ai invatat geometria? tu nu vezi ca ciuvaku sheala nu ajunge cu capul la inaltimea capotei? ...design doar il face mai furios? bai, masina asta o fost facuta pe baza U5000 masina de armata, folosita ani intregi, ea ii experta in offroad, trece pe oriunde, chiar daca crezi ca acolo nui drum de mers, tu chiar crezi ca asa gen de masina ai sa vezi tragind o remorca incarcata cu ceapa? ca dupa spusete tale ea isi indeplineste functiile de camion....mai gindeste inainte sa zici, da cel mai bine, mai intii citeste stirea si apoi vezi foto, nu invers!
0
0
Mihail
Chişinău
la 12 Iunie 2011 - 00:38
Shaman nu te crede destept!!! masina poate fi folosita in mai multe moduri! pe plan civil/militar ....! si chiar pentru transportarea SEPII la urma urmei!!! tu crezi in ca siberia pin omatu de un metru! cu un camion standard faci ceva?! acolo doar camazurile si aestea fac fata! mai sunt locuri in lume un natura nui chiar prietenoas acu masinile! ! !
si vad destul de bine ca capota ii deasupra capului la omu cutare da mai vad ca geamul nare nici o schioapa!!! spre deosebire de altele! e mult mai! mic!!
0
0
G e o
Floreşti, Moldova
la 14 Iunie 2011 - 07:50
Ma credeti ca cum apar acestea Unimog la vinzare indata vor fi si prin MD........si totusi eu is deacorcd cu Mihai ca acesta e bunde un camion....dar de Offroad are unele minusuri....dar aricum nu noi decidem.....cei de la Mercedes vor decide si la acesta masina inca vor fi tare multe schimbari..........
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!