Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Volkswagen Touareg porneşte într-o aventură de excepţie: din Australia spre Rusia

2 August 2012 - 09:02
Ilie Toma
Volkswagen Touareg porneşte într-o aventură de excepţie: din Australia spre Rusia
Prea ne-am obişnuit să fim iertători cu SUV-urile moderne, declarând că majori- tatea posesorilor nu le pun la încercări grele de offroad, motiv din care nici producătorii nu se obosesc să le facă prea durabile şi rezistente la condiţii extreme, nu? Există, din fericire, şi modele care nu-şi trădează calificativul de offroader şi care pot cu adevărat face faţă provocărilor pe care le poate aduce diversitatea geografică a planetei noastre... Germanul Rainer Zietlow e convins de acest fapt. Tot el e de-a dreptul îndrăgostit de capacităţile şi performanţele celui mai mare SUV din gama Volkswagen – Touareg. În 2011 Zietlow, însoţit de o echipă aleasă de el, a traversat cele două continente americane într-un timp record la bordul unui Touareg. Acum, aventurierul german porneşte într-o nouă aventură provocatoare la bordul unui... aţi ghicit, Volkswagen Touareg.

De fapt, în aceste clipe germanul se află deja în plină desfăşurare a aventurii sale, întrucât aceasta a luat startul la 27 iulie în cea mai sudică metropolă a planetei – oraşul Melbourne, Australia. De aici Zietlow se va îndrepta la bordul Touareg-ului său către oraşul Sankt Petersburg,

Rusia, urmând să parcurcă un traseu de peste 23,000 km. Mai mult ca atât, Zietlow şi-a condus Touareg-ul din Germania până în Sankt Petersburg, unde a pus totul la punct, apoi a parcurs întregul traseu spre Australia pentru a studia ruta, înainte de a da startul maratonului oficial. Deci, practic, Touareg-ul va face un tur dublu! Iar traseul va trece prin cele mai diverse zone climaterice ale planetei, cu condiţii din cele mai provocatoare pentru un vehicul. Călduri şi umiditate extremă, ploi torenţiale şi furtuni de nisip, diferenţe imense de altitudine – toate sunt prezente pe traseul ales de Zietlow. Sub capota maşinii se află un motor diesel V6 de 3.0 litri CleanDiesel, în versiune americană, care dezvoltă 225 CP. Vehiculul este echipat cu câteva dotări speciale, pentru a face faţă călătoriei, printre care se numără o cuşcă de protecţie şi un rezervor suplimentar de combustibil. Zietlow estimează că aventura sa va dura aproximativ 3 săptămâni, înainte de a ajunge la capitala nordică a Rusiei.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (5 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter