Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Ford renaşte coupe-ul clasic al anilor 1940

30 Octombrie 2012 - 07:50
Ilie Toma
Ford renaşte coupe-ul clasic al anilor 1940
În timp ce unii producători scot din producţie modelele învechite, alţii renasc modelele legendare ale trecutului. Acum exact un an Ford a renăscut legendarul Mustang din anul 1965, pentru ca restauratorii să poată crea Mustang-uri clasice folosing caroserii noi, produse în condiţii de uzină.

Ford nu s-a oprit aici, însă. Dată fiind popularitatea continuă a curentului hot-road în SUA, şi în special a modelului Ford Coupe din 1940, transformat deseori în automobil hot-road, cei de la Ford au decis să repună în producţie caroseria modelului clasic, designul căruia este considerat a fi unul din cele mai atemporale şi reuşite din istorie.

Deşi Ford a păstrat intacte formele şi liniile caroseriei, la producţia acesteia a fost folosit oţel ranforsat modern şi tehnologii moderne de sudare.

Ford va aduce un prim model Ford Coupe restaurat cu ajutorul noii caroserii la SEMA Show. Acesta va adăposti sub capotă un propulsor V8 de 5.0 litri, cuplat la o transmisie automată cu 4 rapoarte. Pe puntea faţă vehiculul va primi o suspensie prelută de la Ford Mustang de a doua generaţie.

Preţul unei astfel de caroserii noi constituie 11,900 dolari SUA, la care se mai adaugă şi preţul livrării. E însă un preţ moderat, cu care pasionaţii de hot- road-uri se vor împăca uşor, mai ales că vor primi o esenţă nouă a unei maşini legendare, împlinindu-şi visul având la bază o caroserie cu adevărat ideală.

DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (6 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter