Noul distribuitor Opel, Autoframe-FM, aniversează 1 an. Cum a evoluat marca Opel în Moldova?
15 Octombrie 2012, 13:53
Pe parcursul ultimului an, Opel este singura marcă de automobile care dispune de doi distribuitor autorizaţi în Moldova, monitorizaţi îndeaproape de structurile europene Opel. Această primă aniversare ne-a intrigat să investigăm cum s-a reflectat existenţa a doi distribuitori asupra vânzărilor mărcii şi cum a evoluat marca germană pe piaţa locală pe parcursul ultimilor ani.

Acum câţiva ani, vânzările Opel în Moldova erau destul de modeste. Un şir lung de ani abia de se reuşea comercializarea a peste 20 de maşini anual. Anul 2010 a fost unul ceva mai bun pentru Opel, în comparaţie cu precedenţii, în Moldova fiind comercializate... 30 de exemplare Opel. În octombrie 2011 şi-a început activitatea şi cel de-al doilea distribuitor al mărcii în Moldova, iar anul a fost încheiat cu un plus important – 42 de automobile comercializate.

Anul 2012, însă, aduce un tablou total diferit. În primele nouă luni marca germană a reuşi să înregistreze 76 automobile noi vândute. Cifra înregistrată în nouă luni este deja cu 81% mai mare decât totalul anului trecut, iar conform acestei evoluţii putem spune că anul 2012 are toate şansele să fiei primul an în care marca Opel va depăşi 100 de maşini comercializate în ţara noastră.
Atingerea numărului de 100 de maşini vândute ar însemna mai mult decât dublarea vânzărilor.

În acest moment, Opel deţine deja 2.3% din cota de piaţă a ţării noastre, iar creşterile înregistrate se realizează pe fundalul unei scăderi uşoare a numărului total de automobile noi vândute în ţară.

Astfel, atunci când noul showroom Opel Autoframe-FM şi-a deschis uşile,
ne-am aşteptat cu toţii să urmărim o luptă dură între cei doi distribuitori pentru un volum uşor în creştere de vânzări Opel. Realitatea ne-a demonstrat, însă, că vânzările totale ale mărcii au crescut mai mult decât dublu odată cu existenţa celor doi distribuitori, astfel încât fiecare din cei doi vinde acum mai mult decât vindea unul singur în trecut, iar marca Opel beneficiază în sfârşit de creşteri fireşti în popularitate şi vânzări.
PiataAuto.mdRedacţia PiataAuto.md
6
5,332
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!