Opel Corsa 1.3 CDTI ecoFlex consumă acum doar 3.3 litri/100 km
17 Octombrie 2012, 09:51
Gama ecoFlex a celor de la Opel reprezintă cele mai eficiente modele, concepute cu mici detalii modificate pentru a se focusa la maxim spre eficienţă. Cel mai compact reprezentat al acestei game, Corsa, tocmai a beneficiat de o serie de actualizări tehnice, care i-au îmbunătăţit indicii consumului şi a emisiilor
Până acum, acelaşi model indica un consum mixt de 3.5 litri la 100 km. Noua reducere a consumului a fost posibilă datorită instalării unei pompe de ulei cu capacitate variabilă, care pompează doar cantitatea de ulei necesară în motor. Uleiul din cutia de viteze a fost modificat cu unul special, de viscozitate redusă, care permite
reducerea forţei de rezistenţă. Aceste măsuri sunt definitivate şi de o reprogramare a unităţii de control electronic a motorului.
Ca şi până acum, modelul va fi echipat cu sistem Start/Stop, care contribuie esenţial la eficientizarea consumului. Acum Opel Corsa 1.3 CDTI ecoFlex se laudă cu un consum mixt de 3.3 litri/100 km şi emisii CO2 de doar 88 g/km, ceea ce o transformă în cel mai eficient model diesel construit vreodată de Opel.

Motorul diesel de sub capota maşinuţei compacte dezvoltă 95 CP şi 190 Nm, suficienţi pentru a accelera maşina de la 0 la 100 km/h în 12.3 secunde, până la o viteză maximă de177 km/h.
PiataAuto.mdIlie Toma
3
5,346
COMENTARII (3)
G e o
Floreşti, Moldova
la 17 Octombrie 2012 - 21:23
Corsa it's good.
0
0
Constantin-Padure.com
Piatra Neamţ, România
la 17 Octombrie 2012 - 22:04
Acest motor este de origine Fiat, un common rail veritabil.

Se spune ca e un motor foarte fiabil la ora asta.
0
1
Robert
Bucureşti, România
la 20 Octombrie 2012 - 23:10
C-tin.Padure: Sti ce inseamna sa fie foarte fiabil? Sa nu aiba turbina sau sa nu fie dopat cu aer comprimat obtinut din compresor si din turbina,asta inseamna.Deci marele dezavantaj al turbinei? Uzare rapida in timp al motorului,ceea ce duce la scaderea gradului de fiabilitate cu jumatate din procentul initial,sau chiar mai mult ,asta evident depinde si de iscusinta sau modul in care este condusa.Insa daca se ajunge sa fie forjata sau sa faci sport la nesfarsit cu ea,aceste probleme se vor resimti mult mai repede.Veritabil stiu ca este,pentru ca a fost conceput sa scoata consumuri mici ,acest motor nu a fost facut pt a fi fiabil,asta este doar un mit .Numai bine!
0
1
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!