Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Ceea ce ieri părea un eşec, astăzi e un avantaj: Subaru în ascensiune neaşteptată

21 Noiembrie 2012 - 11:30
Ilie Toma
Ceea ce ieri părea un eşec, astăzi e un avantaj: Subaru în ascensiune neaşteptată
Care din marii producători de automobile nu au astăzi o uzină în China? Foarte puţini, iar Subaru se numără printre aceştia. Până acum câteva luni, analiştii economici tratau lipsa unei uzine în China drept un rateu al strategiei de dezvoltare Subaru, acuzând managementul companiei nipone de inadaptabilitate la noile pieţe în creştere pe harta mondială.

Acum însă, producătorii niponi o duc greu de tot în China, din cauza escaladării scandalului privind insulele Senkaku, disputate de Japonia şi China. În urma tensionării situaţiei, cumpărătorii chinezi au început boicotarea în masă a produselor japoneze, inclusiv a maşinilor, cauzând o scădere drastică a vânzărilor în China pentru mărcile japoneze. În aceste condiţii marea majoritate a fabricilor producătorilor japonezi situate în China au fost puse în regim de aşteptare, îngheţând producţia sau reducând-o la minim. Pe fondul acestor situaţii, acţiunile companiei Fuji Heavy Industries, producătoare a automobilelor Subaru, au crescut cu 83% la bursa din Tokyo anume datorită faptului că Subaru nu este expus acestor riscuri şi tensiuni de pe piaţa chineză.

Mai mult ca atât, Subaru a reuşit să-şi crească semnificativ şi vânzările în ultima perioadă, mai ales pe piaţa SUA şi cea a Japoniei. În SUA şi Japonia cererea excelentă pentru Subaru BRZ a creat liste lungi de aşteptare, care se apropiau de 9 luni. Acum Subaru a intrat în ritm maxim de producţie, reuşind să reducă timpul de aşteptare pentru BRZ la doar... 6 luni. Până şi Impreza are în acest moment liste de aşteptare, mult mai scurte ce-i drept, de doar 2 luni. Acum, odată cu lansarea noului Forester, perspectivele par şi mai bune pentru Subaru. Se aşteaptă ca aceste ultime evoluţii să crească profiturile anuale ale companiei cu 40% faţă de nivelul aşteptat iniţial.

Vă amintim că redacţia PiataAuto.md a testat de curând noul Subaru BRZ în Germania.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter