Premieră: noul Seat Ibiza Cupra
6 Noiembrie 2012, 14:30
Nu a trecut mult timp de când Seat a prezentat la Salonul Auto de la Beijing varianta actualizată a lui Ibiza Cupra sub formă de concept. Acum, însă, spaniolii vin şi cu varianta de serie, care e aproape identică prototipului din capitala chineză.

Ediţiile Cupra la Seat sunt o paralelă a
familiei GTI de la Volkswagen, prin
urmare ne putem aştepta de la noua
Ibiza Cupra să ofere caracteristici
foarte interesante. Bara de protecţie
vine cu prize imense de aer, jantele
cu 5 spiţe ale maşinii măsoară 17
inch, farurile au primit câte un set de
LED-uri, iar corpurile oglinzilor sunt
vopsite în negru lucios.
În spate bara de protecţie are două incizii agresive şi un difuzor de aer masiv, iar gura de evacuare este poziţionată central.
Ca şi până la facelift-ul familiei Ibiza, sub capota noii Ibiza Cupra va fi amplasat un propulsor turboaspirat de 1.4 litri, care dezvoltă 180 CP şi 250 Nm. Deşi motorul a rămas neschimbat, împrospătarea modelului a adus cu ea şi reducerea timpului de acceleraţie de la 7.2 la 6.9 secunde până la 100 km/h, graţie recalibrării
transmisiei DSG cu 7 rapoarte, a sistemelor electronice şi a diferenţialului electronic XDS. Viteza maximă a crescut de la 225 la 228 km/h. În ciuda performanţelor foarte bune, consumul mixt oficial al maşinii se situează la valoarea de 5.9 litri/100 km.
Cumpărătorii lui Seat Ibiza vor putea opta şi pentru un sistem de frânare mai performant – AP Performance – scoţând din buzunar o suprataxă.
Habitaclul noii Ibiza
Cupra pare tras la
indigo de pe conceptul prezentat la Beijing. Aici se regăsesc acelaşi volan tapiţat cu piele şi aceleaşi scaune cu inserţii de piele în culoarea caroseriei. A fost păstrat până şi display-ul suspendat de 5 inch de pe planşa de bord, care poate fi detaşat şi folosit ca sistem de navigare pietonal.

Primele exemplare împrospătate Ibiza Cupra vor ajunge la clienţi către luna ianuarie a anului viitor.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
2
2,319
GALERIE FOTO (18 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!