Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

EuroNCAP a testat siguranţa vanurilor business şi de familie. Rezultatele sunt extrem de îngrijorătoare!

12 Decembrie 2012 - 15:18
Ilie Toma
EuroNCAP a testat siguranţa vanurilor business şi de familie. Rezultatele sunt extrem de îngrijorătoare!
EuroNCAP a efectuat o nouă serie de teste de siguranţă, de această dată una mai specială. În test nu au intrat obişnuitele autoturisme, ci cele mai vândute vanuri comerciale din Europa, utilizate atât în transporturi business, cât şi în transporturi de familie. Ford Transit Custom, Hyundai H-1, Renault Trafic, Fiat Scudo, Peugeot Expert şi Citroen Jumpy – în total 6 modele au participat la această nouă serie de teste.

Supriză, însă! Doar un singur model – Ford Transit Custom – a reuşit să obţină calificativul maxim de 5 stele. Conform inginerilor Ford, modelul a fost proiectat având siguranţa ca şi criteriu prioritar. Transit Custom este echipat cu airbag-uri de tip cortină, pe lângă cele standard, dar şi cu sisteme avansate de siguranţă, precum sistemul de avertizare a devierii de pe bandă.

Fiat Scudo, Peugeot Expert şi Citroen Jumpy împart o platformă tehnică comună, prin urmare e firesc să aflăm că au obţinut acelaşi calificativ. Unul modest, însă, de doar 3 stele. Producătorii celor trei modele au asigurat EuroNCAP, însă, că vor echipa maşinile cu mai multe sisteme de siguranţă standard, pentru ca nivelul protecţiei la bord să crească.

Hyundai H-1 a reuşit să obţină un rezultat similar, de doar trei stele, în timp ce Renault Trafic, disponibil şi ca Opel Vivaro şi Nissan Primastar, a reuşit să obţină cel mai jos calificativ, de doar 2 stele. În mare parte, lipsa în dotări accesibile a mai multor sisteme de siguranţă şi punctajul mic obţinut la protecţia pietonilor, au determinat un rezultat atât de slab.

Concluzia oficialilor de la EuroNCAP vine să-i avertizeze pe potenţialii cumpărători că aceste vehicule, fiind derivate din cele comerciale de transport marfă, nu oferă nici pe departe un nivel de siguranţă similar autoturismelor de cele mai multe ori, prin urmare, dacă aveţi o familie mare, cei de la EuroNCAP vă sfătuie să optaţi mai degrabă pentru vanurile clasice. De asemenea, organizaţia europeană a făcut un apel către producători, pentru ca aceştia să nu neglijeze siguranţa în acest segment, încurajându-i să-şi echipeze modelele cu mai multe tehnologii moderne.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter