Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră la Montreal: Honda Gear

18 Ianuarie 2013 - 14:34
Ilie Toma
Premieră la Montreal: Honda Gear
În timp ce toată atenţia presei era îndreptată asupra Salonului Auto de la Detroit, la Montreal, Canada, se desfăşura un alt eveniment auto remarcabil, dar eclipsat din cauza coincidenţei de timp – Salonul Auto de la Montreal. Pentru evenimentul din Canada lista premierelor a fost mult mai modestă, dar au existat şi apariţii senzaţionale.

Conceptul Honda Gear este una din cele mai remarcabile creaţii aduse la Montreal. Oficialii Honda declară că noul concept se inspiră din designul bicicletelor cu o singură treaptă de viteză, de aici venind şi numele Gear (treaptă de viteză). Totuşi, stilul conceptului ne spune cu totul altceva.

O simplă privire a părţii frontale ne aminteşte de modelele compacte renumite din istoria Honda. De la Civic de primă generaţie a fost preluată ideea capotei, care continuă până spre calandru, la fel ca şi farurile rotunde. De la Honda City pare să se fi luat forma aripilor frontale şi cele din spate, iar micuţa Honda Today a fost sursa muzei pentru liniile geamurilor laterale. Noul concept GEAR aduce o implementare retrospectivă a celor mai bune idei din toate aceste modele compacte urbane, or compactele de oraş Honda au fost multă vreme cele mai apreciate şi iubite.

Japonezii nu au dezvăluit informaţii despre un eventual substrat tehnic al modelului, însă, judecând după cele patru guri de evacuare din spate, asemănătoare celor de pe supercar-ul Pagani Zonda, sub capotă ar trebui să fie montat un motor pe benzină cu ceva mai multă agilitate. Caracterul rebel este subliniat şi de roţile mari, ieşite la nivelul lateral al caroseriei. Oare Honda pregăteşte un concurent pentru MINI? Sau Gear ne prefaţează viitoare generaţie Honda Jazz?

Şeful de design Honda R&D Americas, Dave Marek, declară că noul concept reprezintă un posibil viitor automobil destinat tinerilor, care va putea fi personalizat la maxim. Dacă acest concept va primi undă verde pentru producţie, atunci un asemenea model, cu un design atât de reuşit, cu inspiraţii retro din anii ’70, va fi de-a dreptul condamnat la succes!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (8 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter