Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Chevrolet Spark EV – micuţul automobil electric devine realitate

14 Februarie 2013 - 10:10
Ilie Toma
Chevrolet Spark EV – micuţul automobil electric devine realitate
Chevrolet anunţă că aduce la Salonul Auto de la Geneva versiune europeană de serie a lui Spark, numită Spark EV. Mai mult ca atât, Chevrolet anunţă şi preţul european al noului său model electric.

Premiera mondială a lui Spark EV a avut loc anterior la Salonul Auto de la Los Angeles, însă, în mod tradiţional, versiunea europeană vine cu mici schimbări estetice specifice „europenizate”.

Sub capota micuţei maşinuţe urbane se află un motor electric de 130 CP şi 542 Nm cuplu! Cu asemenea parametri de putere, Chevrolet Spark EV poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 8.5 secunde! Bateriile lithium-ion, răcite cu lichid, pot fi încărcate până la un nivel de 80% în decursul a doar 20 minute, în timp ce încărcarea completă de la o priză obişnuită va dura între 6 şi 8 ore.

Americanii nu dezvăluie deocamdată autonomia modelului, însă declară că, datorită bateriilor avansate tehnologic, aceasta va fi una din cele mai bune din segment.

La interior au fost montate două display-uri masive, unul din care are rol de cadrane de bord, iar altul afişează informaţiile sistemului multimedia MyLink.

Preţul anunţat pentru versiunea europeană Spark EV constituie 24,122 euro.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (2 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter