Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Chinezii de la Qoros vin în forţă la Geneva! Un prim model de serie şi două concepte atacă Europa

15 Februarie 2013 - 09:02
Ilie Toma
Chinezii de la Qoros vin în forţă la Geneva! Un prim model de serie şi două concepte atacă Europa
Despre Qoros ştie încă puţină lume. Pe scurt – e o nouă marcă chineză, condusă de un german care a lucrat anterior pentru Volkswagen, care ţinteşte acum extrem de ambiţios spre Europa. Primul model anunţat de ei, sedanul compact GQ3, declară curajos că va obţine 5 stele la testul EuroNCAP.

Ei bine, testul de siguranţă încă n-a avut loc, dar apropiatul Salon Auto de la Geneva certifică marile ambiţii ale mărcii pentru bătrânul continent.

Primul lor model de serie şi-a schimbat între timp denumirea din GQ3 în „3 Sedan” şi vine în formă finală la Geneva. Noul nume ar putea atrage, însă, obiecţii serioase din partea celor de la BMW, care au o Seria 3 Sedan, iar Europa nu e tocmai terenul potrivit pentru provocări la proprietatea intelectuală.

Sub capota noului Qoros 3 Sedan se vor regăsi propulsoare de 1.6 litri, cu patru cilindri, care vor îngloba un sistem de gestiune variabilă a timpilor de deschidere a valvelor. Unul din propulsoare este aspirat natural şi livrează 126 CP şi 155 Nm, în timp ce al doilea propulsor e beneficiază de turbină şi aduce 156 CP şi 210 Nm. Ambele propulsoare sunt combinate cu transmisii manuale cu 6 trepte, iar opţional pot fi echipate şi cu transmisii automate cu dublu ambreiaj şi 6 trepte.

Ulterior, chinezii promit şi alte motorizări, aflate acum în proces de dezvoltare. Va exista chiar şi un motor turboaspirat în 3 cilindri, cu 1.2 litri volum, care va dezvolta 130 CP. De asemenea, propulsorul de 1.6 litri turbo va primi şi injecţie directă graţie căruia va dezvolta 160 CP.

Pe lângă noul Qoros 3 Sedan, chinezii mai aduc la Geneva şi conceptul unui viitor hatchback cu capacităţi sporite de trecere, numit Qoros 3 Cross Hybrid Concept. Conceptul e un derivat posibil al sedanului şi aduce un sistem hibrid care s-ar putea regăsi pe viitoarele modele de serie ale chinezilor. Acesta combină propulsorul în 3 cilindri, de 1.2 litri şi 130 CP, de care vorbeam mai sus, cu două motoare electrice – unul montat pe axul spate şi altul cuplat la propulsorul cu ardere internă. Electromotorul de pe puntea spate dezvoltă 68 CP, în timp ce puterea motorului din faţă nu este anunţată. Chinezii spun că vehiculul ar putea accelera de la 0 la 100 km/h în aproximativ 7 secunde.

Cel de-al doilea concept Qoros, care va fi adus la Geneva, întruchipează un viitor break de serie, dezvoltat de asemenea pe baza sedanului şi mult mai aproape de versiunea de serie. Sub capotă se va regăsi acelaşi set de propulsoare ca şi în cazul lui Qoros 3 Sedan.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (29 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter