Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Revoluţia electrică începe: noul Volkswagen e-up!

14 Martie 2013 - 17:44
Ilie Toma
Revoluţia electrică începe: noul Volkswagen e-up!
Atunci când vorbim de automobile electrice, fie vorbim de maşini care combină propulsia electrică cu cea tradiţională, fie vorbim vorbim de concepte, fie de electromobile produse în serie limitată, fie, în cel mai bun caz, de automobile de serie cu propulsie pur electrică, dar cu autonomie redusă şi timp foarte lung de încărcare. Câteva modele cu propulsie pur electrică au deschis calea electromobilităţii de serie adevărate, dar acum Volkswagen vrea să aducă electricitatea la rang de normalitate absolută în lumea auto.

Astăzi germanii au dezvăluit în premieră noul Volkswagen e-up!, model cu propulsie pur electrică a cărui producţie de serie este deja decisă. Nu mai vorbim de vreo demonstraţie tehnologică, prin urmare, sau de vreun concept, ci de un model „în carne şi oase”, care va începe să iasă în număr mare de pe porţile uzinei chiar din această toamnă, după ce-şi va face debutul public la Salonul Auto de la Frankfurt.

Ce-l face atât de deosebit pe e-up!, însă? Dimensiunile compacte, dar totuşi practice, înseamnă o greutate moderată şi consum moderat de energie. Un e-up! cântăreşte doar 1,185 kg, cu tot cu bateria sa din podea, care poate stoca până la 18.7 kWh de energie. Cu această energie, e-up! poate parcurge o distanţă de până la 150 km, iar 80% din energie poate fi reîncărcată în doar 30 minute!

Sub capotă este montat un motor cu o putere maximă de 82 CP. În regim normal motorul livrează doar 55 CP şi 210 Nm, suficient cât să-i redea maşinii un dinamism demn, şi doar în momentele de apăsare completă a pedalei de acceleraţie puterea motorului va creşte la 82 CP. Punându-şi toată forţa în aplicare, noul e-up! poate accelera de la 0 la 100 km/h în 14 secunde, iar viteza maximă ajunge la 135 km/h.

Preţul noul e-up! nu a fost deocamdată anunţat, însă Volkswagen a declarat anterior că îşi doreşte să creeze cel mai accesibil automobil electric practic de pe piaţă. Ne putem aştepta la surprize plăcute, deci!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (8 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter