Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Fisker, la un pas de a fi “scos din priză” din cauza nenumăratelor probleme

11 Aprilie 2013 - 13:11
Ilie Toma
Fisker, la un pas de a fi “scos din priză” din cauza nenumăratelor probleme
Amânări imense, disponibilizări în masă de personal, datorii uriaşe şi mai nou plecarea fondatorului mărcii din companie – toate ne certifică starea critică în care se află azi producătorul superbelor maşini electrice-hibride Fisker.

Mai mult ca atât, uraganul Sandy, care a devastat acum câteva luni coasta estică a SUA, a adus companiei pierderi de 30 milioane dolari SUA. Şi pentru ca lucrurile să arate şi mai rău, furnizorul bateriilor pentru modelele Fisker, compania A123 Systems, trece şi ea în prezent printr-o procedură de faliment şi eventuală revânzare. Astfel, la drept vorbind, Fisker nu a produs nici un exemplar Karma din luna iulie a anului trecut, deşi reacţiile publicului la apariţia acestui model au fost cât se poate de pozitive.

Aproape 160 de lucrători Fisker, cei mai mulţi dintre ei din departamentul de presă şi comunicare, au primit săptămâna trecută notificări de concediere imediată, iar acum Fisker este implicat şi într-un proces de judecată privind încălcarea procedurii de concediere în masă a angajaţilor.

Angajaţii concediaţi ar fi trebuit să primească notificarea cu cel puţin 60 de zile înainte, aşa cum spune legea americană în cazul concedierilor în masă, însă se pare că ei nu au primit decât compensarea zilelor de vacanţă neutilizate şi câte o cutie de carton pentru a-şi strânge lucrurile de pe mesele de lucru...

Fisker pare să-şi reţină pe poziţii doar personalul de administrare, în speranţa de a găsi noi investitori, care vor dori să le ofere un colac de salvare sub forma unui cec gras. Însă până şi ultimii investitori chinezi, care se arătau anterior interesaţi de Fisker, au refuzat să participe cu investiţii în producătorul american. Mai mult ca atât, departamentul american de energie a acordat anterior un împrumut generos celor de la Fisker pentru ca aceştia să-şi poată finaliza elaborările tehnologice, care va trebui reîntors în curând. Cu aceste perspective, sfârşitul frumoasei poveşti Fisker pare unul iminent, dacă nu apare de după colţ un salvator generos...
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter