Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Ford şi Schaeffler au dezvoltat un sistem electric revoluţionar - eWheelDrive

30 Aprilie 2013 - 15:00
Denis Godorozea
Ford şi Schaeffler au dezvoltat un sistem electric revoluţionar - eWheelDrive
Compania Ford, împreună cu partenerul german Schaeffler, a dezvoltat un sistem electric unic numit eWheelDrive. Principala sa caracteristică sunt dimensiunile compacte, datorită motoarelor electrice ce sunt integrate în butucul roţilor.

Ideea nu este una nouă, dar aceasta nu a fost niciodată atât de aproape de producţia de serie. Mai mult decât atât, motoarele electrice răcite cu apă, de o greutate de 53 kg fiecare, sunt foarte compacte şi puternice (putere maximă este de 110 CP şi 700 Nm!) şi pot fi instalate în jantele de 16 inch, iar celelalte componente a sistemului electric, inclusiv acumulatoarele î-şi regăsesc locul sub capotă în locul propulsorului convenţional. Astfel de modificări au fost aplicate pe modelul de serie Ford Fiesta. Este interesant faptul că întreaga procedură nu implică schimbări majore în construcţia automobilului cu tracţiune pe puntea faţă, care după aceasta devine un electromobil cu puntea spate motrică.

Acest proiect este foarte interesant şi probabil ca în viitorul apropiat, vom fi capabili să intrăm în service unde în doar câteva ore ne vor modifica automobilul în electromobil, la fel cum acum se adaptează instalaţiile pe gaz.

Potrivit creatorilor, eWheelDrive ar putea revoluţiona maşinile electrice, ceea ce le va face mai mici (acumulatoarele litiu-ion vor migra sub podea), astfel încât un electromobil cu 4 locuri, va putea ocupa o suprafaţă de parcare similară cu automobilele cu două locuri.

Până în 2015, Ford intenţionează să dezvolte două vehicule electrice compacte, care vor fi capabile de a efectua parcarea paralelă, deplasându-se în lateral asemeni unui crab, şi se vor deosebi prin manevrabilitate foarte bună, datorită unghiurilor mari de întoarcere a roţilor.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (4 MATERIALE):
GALERIE FOTO (15 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter