Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: Noul Citroen Grand C4 Picasso

27 Iunie 2013 - 13:20
Denis Godorozea
Premieră: Noul Citroen Grand C4 Picasso
După premiera noii generaţii a monovolumului compact C4 Picasso, francezii de la Citroen au prezentat versiunea mai mare a acesteia, care în mod tradiţional a primit denumirea Grand C4 Picasso.

Construit pe aceeaşi platformă modulară EMP2, noul Grand C4 Picasso diferă de fratele său mai mic la designul părţii frontale şi a celei din spate, iar barele de pe acoperiş formează un tot întreg cu pilonii faţă şi spate.

Noul monovolum este, de asemenea, caracterizat prin blocurile optice spate cu LED-uri tridimensionale şi jantele elegante cu dimensiuni între 16 şi 18 inch. Cu o lungime similară de 4,59 metri,

noua platformă a redus greutatea aproximativ cu 100 kg, comparativ cu predecesorul său, iar ampatamentul a crescut până la 2,84 metri - cel mai mare din clasă. Habitaclul poate adăposti până la 7 persoane pe celea trei rânduri de scaune cu numeroase comodităţi, iar dacă al treilea rând de scaune este pliat, capacitatea portbagajului poate creşte cu până la 700 de litri. În total, volumul portbagajului a crescut cu 69 litri în comparaţie cu predecesorul său.

Bordul noului model, este preluat în totalitate de pe fratele mai mic C4 Picasso, împreună cu ecranul de 12 inch pentru panoul de bord şi unul de 7 inch pentru funcţiile audio, navigaţie, telefon, aer condiţionat, climatizare, etc.

Sub capota noului Grand C4 Picasso pot fi instalate trei propulsoare diesel e-HDi 90 şi e-HDi 115, ambele cu 98 g/km de dioxid de carbon şi cel mai puternic de 150 de cai putere BlueHDi 150, al cărui emisii constituie 110 g/km. O tehnologie specială a catalizatorului, reduce noxele cu 90%, astfel toate cele trei versiuni se conformează normelor ecologice Euro 6. Toate propulsoarele sunt echipate standard cu sistemul Start/Stop şi pot fi cuplate atât la transmisie manuală cu 6 trepte, cât şi la una automată cu 6 rapoarte ETG6 de nouă generaţie.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (36 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter