Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Doar hibrizi: standul Toyota de la Frankfurt va adăposti doar vehicule hibride

26 August 2013 - 11:50
Ilie Toma
Doar hibrizi: standul Toyota de la Frankfurt va adăposti doar vehicule hibride
„Sorry, Diesel” – aşa spune un slogan publicitar din campania de promovare a noului Auris în Europa, care vrea să accentueze eficienţa într-atât de bună a motorizării hibride a lui Auris, încât o motorizare diesel devine aproape iraţională. Ei bine, ideea celor de la Toyota avansează şi mai mult la ediţia din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt, întrucât, pentru prima dată în istorie, standul Toyota va fi ocupat exclusiv de vehicule hibride. Adio benzinare, adio diesel, doar hibrizi!

E un pas extrem de îndrăzneţ, dar e făcut de compania care a îndrăznit prima să meargă consecvent pe linia hibrizilor de serie şi a ajuns astăzi să cumuleze peste 5.5 milioane de maşini cu propulsie hibridă vândute, departe de oricare alt concurent din lumea auto.

La Frankfurt vine şi un nou episod din povestea hibridă a celor de la Toyota – conceptul Yaris Hybrid-R. Acesta e creat pe baza unul Yaris cu 3 uşi, dar face uz de tehnologia bolidului TS030 din Le Mans, preluând de la acesta inclusiv sistemul de propulsie, format dintr-un motor pe benzină de 1.6 litri şi două electromotoare. Ca şi în cazul bolidului de la Le Mans, energia recuperată în momentele de frânare este stocată într-un acumulator de mare capacitate, foarte potrivit bolizilor din motorsport datorită densităţii mari de putere şi a vitezelor mari de încărcare şi descărcare.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter