Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Noul Porsche Panamera a fost dezvăluit oficial în Moldova

5 August 2013 - 08:50
Ilie Toma
Noul Porsche Panamera a fost dezvăluit oficial în Moldova
Sportcar-urile au ieşit în afara oraşului. Cam la 120 km distanţă de la Chişinău, în direcţia sud est. Ce se află acolo? Patria celor mai apreciate vinuri moldoveneşti – Purcari. Iar duminică, 4 august, casa vinurilor Purcari a fost dominată de cele mai apreciate sportcar-uri germane – Porsche.

Totul se datorează noului Porsche Panamera, care a ajuns şi în ţara noastră şi care a avut parte de o prezentare pe măsură în faţa admiratorilor Porsche, a actualilor clienţi ai mărcii, dar şi a celor interesaţi de marca germană, care ar putea deveni în curând posesori ai unui sportcar german veritabil.

Împrospătata Panamera este şi mult mai atractivă acum, şi asta pentru că, pe de o parte, mai multe versiuni existente au obţinut o performanţă îmbunătăţită şi un confort mai rafinat, iar pe de altă parte au fost introduse noi versiuni, capabile să satisfacă noi segmente de clienţi. Cea mai impresionantă noutate este apariţia versiunilor cu ampatament mărit, ascunse sub emblema „Executive”.

Da, aţi înţeles bine, acum există, practic, versiuni „long” şi pentru Panamera. Ampatamentul mărit este disponibil pentru două motorizări –

Panamera 4S şi Panamera Turbo. Ambele motorizări cu ampatament alungit au fost prezente la Purcari, la dezvăluirea oficială, astfel că invitaţii au putut să cunoască fiecare din cele două interpretări ale noii idei Panamera Executive.

Poate o fi discutabilă dilema dacă să-ţi cumperi un Porsche în care să ocupi un loc pe bancheta spate, şi nu la volan, dar este cert că Panamera Executive te fascinează printr-o calitate absolut impecabilă a executării interiorului şi printr-un design atemporal, care nu-şi pierde valoarea niciodată. Modelele Porsche, şi Panamera în special, nu au dus niciodată lipsă de calitate a interioarelor, dar noua Panamera oferă un nivel într-atât de perfecţionist, încât nici vârfurile absolute ale industriei auto, precum Rolls-Royce sau Bentley, nu erau capabile să îl ofere acum câţiva ani. E cert că astăzi, într-o nouă Panamera, te simţi ca într-o mostră a ingineriei auto şi a calităţii desăvârşite în materie de ceea ce se poate imagina într-o maşină. Şi nici nu mai contează unde alegi să stai – pe bancheta spate sau la volan!

Filosofia lucrurilor executate desăvârşit a fost emanată şi de atmosfera evenimentului de la Purcari. Invitaţii au avut parte de un program lejer, în care au putut să cunoască fără grabă modelele,să urce la bord şi să vadă cât de bine s-ar simţi eventual într-o astfel de maşină, să servească un cocktail special sau să guste din aperitivele sănătoase oferite de bucătarii evenimentului. Nu au lipsit nici cafeaua de calitate, îngheţata răcoritoare, plimbările pe biciclete sau distracţiile pentru copii. Iar căutătorii de senzaţii mai tari au putut să tragă un fum elitist din trabucuri speciale, savurând priveliştea locurilor din jur şi barzele care survolau neîntrerupt cerul regiunii.

Plăcerea deţinerii unui Porsche e enormă, fără îndoială. Dar un Porsche este în primul rând un vis împlinit, iar pentru a-ţi împlini un vis major în viaţă, e nevoie şi de multă muncă, pentru ca atunci când ajungi să-ţi cumperi unul din showroom, să îţi permiţi să nu te mai zgărceşti la calcule prea raţionale, şi să-ţi iei modelul care-ţi vine cel mai bine, echipat cu performanţa care ţi se potriveşte perfect. Un nou Panamera porneşte de la 79,900 Euro pentru motorizarea Panamera Diesel, iar cea mai accesibilă motorizare pe benzină costă 82,450 Euro. Versiunea cu tracţiune integrală Panamera 4 porneşte de la 87,500 Euro, iar noua motorizare plug-in hibrid costă 97,050 Euro. Versiunea Panamera Turbo cu ampatament standard costă 139,750 Euro în Moldova iar cea cu ampatament alungit – Panamera Turbo Executive – costă 154,950 Euro. Totuşi, cei care vor o Panamera cu ampatament alungit cu un motor V6 sub capotă în locul V8-ului pot opta pentru Panamera 4S Executive, care porneşte de la 116,200 Euro în ţara noastră.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (43 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter