Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Studiu Volvo Trucks: doar jumătate din şoferii de camioane folosesc centura de siguranţă

30 August 2013 - 10:30
Ilie Toma
Studiu Volvo Trucks: doar jumătate din şoferii de camioane folosesc centura de siguranţă
Centurile de siguranţă dublează şansa de a supravieţui în cazul unui accident rutier sever. Totuşi, doar jumătate din şoferii de camioane aleg să folosească centura de siguranţă, conform rezultatelor unui studiu recent, realizat de unul din cei mai respectaţi producători de camioane – Volvo Trucks.

Cei de la Volvo Trucks se arată extrem de îngrijoraţi de aceste rezultate şi analizează posibile soluţii pentru a schimba situaţia. Rezultatul studiului este cu atât mai surprinzător, cu cât folosirea centurii de siguranţă este o obligativitate legală atât pentru autoturisme, cât şi pentru camioane, pe întreg teritoriul UE, din 2006 încoace. În total, 111 state ale lumii au cerinţa legală obligatorie de a purta centura de siguranţă.

Studiul mai arată că doar 5% din şoferii de camioane decedaţi în accidente letale purtau centura de siguranţă. Întrebaţi de ce nu folosesc centura de siguranţă, şoferii respondenţi declară că punerea centurii le pare o procedură dificilă, incomodă şi consumatoare de tip. Mulţi dintre ei declară că folosesc centura atunci când conduc autoturisme personale, dar ezită să o facă atunci când urcă la volanul camionului.

Volvo Trucks declară că nici cele mai sofisticate sisteme de asistenţă în siguranţă nu pot fi absolut sigure în condiţiile în care factorul uman alege să neglileze o componentă atât de esenţială a siguranţei, precum centura. Oficialii Volvo Trucks sunt convinşi că şoferii profesionişti ar trebui să fie un exemplu pentru toţi ceilalţi şi se gândesc la soluţii care să-i impună pe şoferii de camioane să cupleze centurile atunci când conduc.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter