Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

BMW dă startul producţiei de serie a lui i3. Cât costă noul model electric bavarez?

19 Septembrie 2013 - 09:05
Ilie Toma
BMW dă startul producţiei de serie a lui i3. Cât costă noul model electric bavarez?
Ieri, 18 septembrie, BMW a dat startul producţiei noului i3 la uzina din Leipzig, Germania. BMW devine astfel şi primul producător din lume care porneşte producţia de volum a plasticului ranforsat cu fibră de carbon (CFRP), material nou, folosit până acum doar la modelele de înaltă performanţă, produse în număr limitat, sau la unele ediţii speciale exclusive. Caroseria lui BMW i3 este realizată în totalitate din acest material, permiţând astfel să se compenseze surplusul de greutate adus la bord de baterie.

BMW a investit 400 milioane euro pentru reutilarea şi lărgirea uzinei din Leipzig, pentru ca aceasta să poată produce noile modele BMW i, aplicând noi tehnologii folosite la acestea. Cea mai mare parte a electricităţii folosite la uzina din Leipzig provine de la turbinele eoliene instalate lângă uzină.

Odată cu startul producţiei, au fost anunţate şi preţurile pentru noul BMW i3. În Germania acesta va porni de la 34,950 euro cu taxe incluse. Ce spuneţi, e un preţ corect pentru suma de tehnologii avansate de la bord?

S-ar putea să vă intereseze şi: Walter Oliver, manager produs BMW i3: marea schimbare spre electricitate e foarte aproape!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (6 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter