Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Un BMW Seria 5 520d xDrive traversează de două ori România cu un singur plin şi un consum de 4.0 litri/100 km!

14 Octombrie 2013 - 09:42
Ilie Toma
Un BMW Seria 5 520d xDrive traversează de două ori România cu un singur plin şi un consum de 4.0 litri/100 km!
Maratoanele de consum sunt intrigante şi deseori scot la iveală cifre senzaţionale, cu un şofer potrivit la volan. BMW România a organizat în week-end-ul care tocmai s-a încheiat un maraton deosebit de intrigant, cu un protagonist mai puţin obişnuit: un BMW Seria 5 520d cu tracţiune integrală! Ei bine, dacă vrei să obţii un minim de consum, nu prea îţi doreşti să pui în joc o maşină cu tracţiune integrală, însă bavarezii sunt siguri că motoarele lor diesel pot scoate consumuri incredibile chiar şi cu patru roţi motrice!

Provocarea a constat în traversarea dublă a României cu un singur plin. Cu pornirea din Bucureşti, sedanul a trebuit să ajungă iniţial la Constanţa, după care să traverseze din nou zona Bucureştiului şi să se îndrepte spre

Arad, iar ulterior să parcurgă traseul retur spre Bucureşti. La volan s-au aflat piloţii profesionişti Claudiu David şi Mihaela Beldie. Maşina a fost alimentată în prezenţa mai multor reprezentanţi ai BMW România şi ai presei, fiindu-i aplicat un sigiliu pe capacul rezervorului, iar la sfârşirea traseului sigiliul urma să fie inspectat şi validat de presă şi oficialii BMW Romania.

Condiţiile de drum n-au fost prea favorabile pentru un test ideal de consum, însă. Multe zone cu ceaţă, ploaie şi chiar un tir răsturnat pe traseu, care i-a impus participanţi să parcurgă dificil o zonă de ambuteiaj. În pofida acestor provocări, însă, rezultatul a fost unul remarcabil!

Traseul programat de 1,550 km a fost parcurs de BMW 520d xDrive cu un consum mediu de doar 4.0 litri/100 km! Mai mult ca atât, diesel-ul din rezervor nu doar că a fost suficient pentru a parcurge întreaga Românie de două ori, dar ar mai fi ajuns, eventual, pentru parcurgerea altor 166 km, cât indica calculatorul de bord drept rezervă de autonomie la încheierea călătoriei!

Ce spuneţi, o performanţă frumoasă pentru sedanul bavarez, nu? Credeţi că mai există un alt sedan premium 4x4 care să poată face asta?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter