Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: noul Lexus NX, cyborg-ul civilizat

11 Aprilie 2014 - 09:57
Ilie Toma
Premieră: noul Lexus NX, cyborg-ul civilizat
Vă mai amintiţi de conceptul Lexus LF-NX, cel pe care noi l-am botezat „cyborg” pentru înfăţişarea sa extraterestră? Ei bine, cyborg-ul s-a civilizat şi a ajuns model de serie, iar Lexus publică astăzi primele imagini cu acesta! Modelul de serie poartă numele NX şi e un SUV premium de talie medie, mai mic decât RX, care vine să se lupte într-o nişă cu concurenţă tot mai acerbă.

Designul său exterior a păstrat mai multe elemente ale conceptului, dar a devenit mult mai cizelat, preluând unele elemente de la sedanul IS. Profilul lateral lasă impresia unei linii fluide a plafonului, însă ea e dată în mare parte de conturul geamurilor, linia propriu-zisă a plafonului având un alt contur, care va permite oferirea unui spaţiu mai generos pasagerilor spate. În habitaclu găsim o evoluţie frumoasă a designului Lexus, cu multe forme sculptate şi o atmosferă de maşină sport. Senzaţia e accentuată şi de volanul gros şi mic în diametru.

Noul crossover Lexus debutează în trei versiuni de motorizări. Un nou propulsor de patru cilindri pe benzină îşi face apariţia pe noul model, fiind disponibil în versiune aspirată natural pe motorizarea NX 200 şi turboaspirată pe motorizarea NX 200t. Astfel, Lexus inaugurează primul său motor turboaspirat pe un model de serie!

Pe lângă cele două motorizări, va exista şi o versiune hibridă NX 300h, care va combina, cel mai probabil, noul motor de patru cilindri cu un electromotor.

Lexus nu dezvăluie deocamdată mai multe detalii tehnice despre noul său model, urmând să o facă la 20 aprilie, odată cu debutul public de la Salonul Auto de la Beijing. Primele imagini cu noul Lexus NX îl înfăţişează în versiune standard şi F-SPORT.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (17 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter