Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: cel mai puternic BMW M5 şi cel mai puternic BMW produs vreodată!

7 Mai 2014 - 01:00
Ilie Toma
Premieră: cel mai puternic BMW M5 şi cel mai puternic BMW produs vreodată!
BMW tocmai a dezvăluit M5 „30 Jahre M5”, ediţia aniversară a sedanului de înaltă performanţă, dedicată jubileului de 30 de ani al lui M5! Doar 300 de exemplare vor fi produse.

Ediţia aniversară a lui M5 a primit un tratament pătrunzător prin programul BMW Individual, care va distinge noul bolid în ochii adevăraţilor fani ai mărcii bavareze. Identitatea specială îi este fortificată de vopseaua mată gri a caroseriei, Frozen Dark Silver metallic. Reflecţia luminii pe această vopsea accentuează şi mai mult silueta atletă a modelului, iar inserţiile de crom negru completează caracterul de „băiat rău”. Şi jantele bicolore de 20 de ţoli amintesc de tradiţia de design a diviziei M, iar etrierele aurite permit emblemei „M” să devină mai vizibilă.

Tratamentul aplicat habitaclului a fost la fel de comprehensiv. Tonalitatea griului închis, apropiat de negru, domină şi aici, iar materiale precum Alcantara, pielea şi aluminiul fac regula. Emblema „30 Jahre M5” e cusută pe speteaza scaunelor, dar e prezentă şi pe planşa de bord sau praguri.

Marele deliciu, însă, vine sub capotă! Acolo e amplasat acelaşi motor V8 TwinPower Turbo de 4.4 litri, doar că el nu mai dezvoltă cei 560 CP obişnuiţi, ci tocmai 600 CP! Asta transformă ediţia specială nu doar în cel mai puternic BMW M produs vreodată, dar şi în cel mai puternic BMW din toate timpurile! Cuplul maxim al motorului ajunge acum la 700 Nm, iar timpul de acceleraţie de la 0 la 100 km/h constituie doar... 3.9 secunde!

Divizia BMW Motorsport GmbH a început munca la prima generaţie M5 în 1984, inspirându-se pentru subtratul tehnic din tehnologiile lui BMW M1, construit începând cu 1978. Acelaşi motor se regăsise ulterior şi sub capota lui M635 CSi. Inginerii BMW M l-au perfecţionat serios, astfel că primul

M5 a fost lansat în vara anului 1985 şi dezvolta 286 CP dintr-un motor de 3.5 litri, cu 6 cilindri în linie. Acel model l-a subminat imediat pe BMW M535i, lansat cu puţin timp înainte ca cel puternic reprezentant al familiei Seriei 5. În schimb, primul BMW M5 a dat naştere unui nou segment, cel al sedanurilor de înaltă performanţă, care continuă şi astăzi, la a 5-a generaţie, acum cu putere mai mult decât dublă decât cea a modelului de la care a pornit toată istoria.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (11 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter