Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

BMW X Tour Transfăgărăşan: ziua 1 – aproape 600 de kilometri parcurşi

12 Iulie 2014 - 07:04
Ilie Toma
BMW X Tour Transfăgărăşan: ziua 1 – aproape 600 de kilometri parcurşi
BMW X Tour Transfăgărăşan este în plină desfăşurare, iar ziua unu a adus celor 10 maşini de expediţie un traseu de aproape 600 de kilometri în aproape toate ipostazele pe care le poate oferi relieful Moldovei şi cel al României.

După traversarea hotarului, am făcut un prim stop la intrarea în localitatea Podul Iloaiei, unde toate maşinile au fost realimentate, iar participanţii la expediţiei şi-au putut „reîncărca” voinţa cu o cafea. A urmat un sprint pe trasee obişnuite extra-urbane şi prin localităţi spre Putna, renumita mănăstire ctitorită de Ştefan cel Mare. Dar, cu doar câţiva kilometri înainte de Putna, întreaga coloană a poposit la un restaurant „de voievozi” pentru un prânz cu bucătărie naţională. După o vizită cu aspecte culturale la Putna, a urmat şi cea mai dinamică parte a traseului de ieri, cu un ultim segment de peste 200 km parcurşi prin serpentine.

Carosabilul serpentinelor, mai ales în prima fază a traseului, era unul imperfect, care impunea maşinile nu doar să-şi demonstreze uzuala manevrabilitate excelentă la abordarea virajelor, dar şi să se lupte pentru păstrarea aderenţei. Toată provocarea era accentuată şi de faptul că tocmai trecuse un şuvoi bun de ploaie în acea zonă, care a mai şi umezit asfaltul traseului montan. Prin urmare, nu e de mirare că cei de la volanul maşinilor expediţionale aveau zâmbetul pe faţă de la continua provocare în menţinerea aderenţei în cele mai strânse viraje. Toate maşinile expediţionale, însă, au trecut cu brio de acest prim test al condusului montan, iar astăzi urmează marea satisfacţie, pentru că anume astăzi caravana expediţională trece Transfăgărăşanul!

Staţi pe aproape pentru noi detalii!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (59 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter