Porsche a prezentat dinamicul Cayenne GTS şi versiunea de bază Cayenne facelift
5 Noiembrie 2014, 10:17
În anul 2007 apărea versiunea ceva mai sporty al SUV-ului german, Cayenne GTS, fiind primul model
Porsche, care a reînviat combinaţia legendară “GTS”, regăsită doar pe automobilul de curse 904 Carrera GTS
din 1963. Acum Cayenne GTS se află la cea de-a doua generaţie, care de curând a primit un facelift.
Cea mai importantă schimbare, pe lângă facelift-ul estetic, vine sub capotă. Acum, în locul V8-ului de 4.8 litri aspirat natural noul Cayenne GTS facelift vine cu un propulsor V6 biturbo de 3,6 litri preluat de pe versiunea Cayenne S facelift. Pe noul Cayenne GTS facelift acesta dezvoltă 440 CP şi 600 Nm, astfel depăşind versiunea de
până la facelift cu 20 CP şi 80 Nm. Datorită puterii crescute, noul Cayenne GTS facelift este mai rapid cu 0,5 secunde în sprintul de la 0 la 100 km/h - 5,2 secunde (5,1 secunde cu
pachetul Sport Chrono). Viteza maximă a crescut doar cu 1 km/h până la 262 km/h în timp ce consumul a fost redus cu 0,9 litri/100 km la 9,8 litri/100 km.
În dotarea standard noul Cayenne GTS facelift vine cu sistem de evacuare sport, suspensie sport ce coboară garda la sol cu 24 mm sau cu 20 mm în versiunea pneumatică şi sistem de frânare preluat de la versiunea
Cayenne Turbo. De la modelul de top noul Cayenne GTS a preluat şi bara de protecţie faţă cu prize de aer generoase, în timp ce exteriorul mai este condimentat de jantele RS Spyder de 20 de inch, plasticul din
zonele de jos vopsit în culoarea caroseriei, blocurile optice spate fumurii şi ţevile de eşapament de culoare neagră. La interior găsim inserţii din Alcantara şi cusături cu aţă contrastantă în culoarea caroseriei.
Pe lângă versiunea dinamică Cayenne GTS facelift, cei de la Porsche ne prezintă şi versiunea de bază Cayenne facelift. La fel ca şi modelul de până la facelift, noul Cayenne facelift este propulsat de benzinarul aspirat natural de 3.6 litri V6, care dezvoltă 300 CP şi 400 Nm. Chiar dacă propulsorul este acelaşi, setările iscusite a celor de la Porsche au reuşit să-l facă mai dinamic şi mai eficient.
Acum noul Cayenne facelift accelerează de la 0 la 100 km/h în 7,7 secunde (7,6 secunde cu pachetul Sport Chrono), fiind mai rapid cu 0,1 şi 0,2 secunde respectiv în timp ce consumul de combustibil ia fost redus cu 0,7 litri/100 km la 9,2 litri/100 km.
Noile versiuni Cayenne facelift şi Cayenne GTS facelift vor debuta pe data de 19 noiembrie la Salonul Auto de la Los Angeles, iar vânzările acestora vor demara în februarie 2015.
Preţurile noilor versiuni în Germania vor începe de la 65.427 euro pentru Cayenne facelift şi de la 98.152 euro pentru Cayenne GTS facelift.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,031
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!