Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Poza istorică a zilei: Opel Kadett B celebrează 50 de ani

9 Iulie 2015 - 17:44
Denis Godorozea
Poza istorică a zilei: Opel Kadett B celebrează 50 de ani
Anul 2015 marchează 50 de ani de la lansarea modelului Opel Kadett B, apărut în anul 1965. Faţă de predecesorul său, Kadett A, modelul Kadett B a devenit simţitor mai mare fiind cu 18 cm mai lung având o lungime totală de peste 4 metri ceea ce a sporit cu 12% spaţiul la interior care oferea 5 locuri şi volumul portbagajului la 337 litri.

De la bun început Kadett B a fost oferit în câteva versiuni de caroserie – sedan cu 2 sau 4 uşi, break-ul CarAvan şi coupe-ul inspirat din modelul american Chevrolet Chevelle datorită siluetei fastback. Sub capota lui Opel Kadett B se afla un benzinar de 1.1 litri care dezvolta 45 CP sau cu 5 CP mai mult faţă de predecesor, în timp ce versiunea S cu raport de compresie mare dezvolta 55 CP. În 1966 propulsorul a fost dotat cu două carburatoare care au crescut puterea cu alţi 5 CP la 60 CP. Pe lângă cutia de viteze manuală în 4 trepte în 1968 apare opţiunea transmisiei automate în 3 trepte.

Datorită caroseriei compacte şi a tracţiunii spate Kadett B a fost foarte popular în diferite raliuri, primele versiuni de raliuri având sub capotă propulsorul de 1.9 litri şi 90 CP preluat de la Record C. Cu acel propulsor Kaddet-ul de raliuri putea accelera sigur până la 170 km/h!

Modelul a devenit un adevărat hit în lumea raliurilor obţinând victorii şi podiumuri în diferite raliuri inclusiv victoria în categoria sa la Rallye Monte-Carlo. Opel Kadett B a participat la sute de competiţii având 222 de victorii în categoria sa şi 345 de medalii de aur şi alte 287 medalii de argint.

Cariera lui Opel Kadett B s-a sfârşit în luna iulie lui 1973, iar timp de 8 ani producătorul german a reuşit să scoată de pe linia de producţie peste 2.6 milioane de exemplare jumătate din ele fiind exportate în 120 de ţări ale lumii.















Actuala Opel Astra K este considerată de către producătorul din Russelsheim drept succesor direct al modelului Kadett B.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (9 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter