Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Autonomia vehiculelor electrice ar putea creşte la nivelul automobilelor convenţionale graţie bateriilor Li-O2!

2 Noiembrie 2015 - 14:12
Denis Godorozea
Autonomia vehiculelor electrice ar putea creşte la nivelul automobilelor convenţionale graţie bateriilor Li-O2!
Greutatea, preţul şi timpul de încărcare mari, dar şi autonomia mică, sunt cele mai mari probleme ale vehiculelor electrice moderne. Pentru a reduce costurile şi a spori viabilitatea acestora este nevoie de tehnologii avansate în domeniul bateriilor electrice, care propulsează aceste vehicule. Majoritatea vehiculelor pur electrice sunt dotate cu pachete de baterii litiu-ion, care oferă o autonomie de la 250 km (Nissan LEAF) şi de aproape 500 km pe Tesla Model S.

Savanţii britanici din Universitatea din Cambridge, au elaborat un nou tip de baterii Li-O2 sau litiu-oxigen care vor schimba radical evoluţia vehiculelor electrice. Noile baterii sunt de 5 ori mai uşoare, de 5 ori mai ieftine în producţie şi au o capacitate de 10 ori mai mare comparativ cu o baterie litiu-ion de aceleaşi dimensiuni. Bateriile litiu- oxigen pot fi reîncărcate de 2,000 de ori şi dispun de o rată de eficienţă de 93%. Bateriile utilizează peroxidul de litiu şi un electrod din grafen.

Conform savanţilor, o astfel de baterie ar putea spori esenţial autonomia vehiculelor electrice, care se va apropia de cea al automobilelor convenţionale. Totuşi, la moment, savanţii nu reuşesc să rezolve problema încărcării al acestor baterii, care durează prea mult chiar şi comparativ cu bateriile litiu-ion, iar pentru rezolvarea acesteia şi punerea în producţie a bateriilor litiu-oxigen ar fi nevoie de 10 ani…

Tehnologiile evoluează cu paşi rapizi, iar aceste probleme ar putea fi rezolvate mai rapid decât cei 10 ani prognozaţi şi va veni timpul vehiculelor electrice care vor putea înlocui automobilele convenţionale.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter