Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Nissan tinde să elimine mortalitatea cu noua tehnologie Piloted Drive

2 Noiembrie 2015 - 16:25
Denis Godorozea
Nissan tinde să elimine mortalitatea cu noua tehnologie Piloted Drive
Anunţată odată cu conceptul Nissan IDS, tehnologia Piloted Drive care va ghida automobilele Nissan în regim autonom, a început testele pe drumurile publice din Japonia. Sistemul Piloted Drive 1.0 este testat cu ajutorul unui prototip creat pe baza vehiculului electric Nissan LEAF.

Prototipul este echipat cu un sistem de luat vederi la 360 de grade format din 8 camere video, câteva radare, inclusiv un radar cu unde milimetrice şi, mai nou, un scaner laser inovativ care va permite circularea pe drumurile restrânse din oraşe.

Prototipul este testat nu numai pe magistrale, dar şi prin suburbii şi drumuri urbane. Într-un final, sistemul autonom va permite automobilelor Nissan să menţină distanţa de la automobilul din faţă, să facă depăşiri, schimbări ale benzilor, să intre pemagistrală şi să iasă de pe aceasta, să schimbe direcţia la 180 de grade, să aştepte la semafor şi să treacă în siguranţă intersecţiile.

Toate aceste capacităţi vor fi implementate pe maşinile de producţie treptat, începând cu anul 2016.

Următorul pas va fi atins în 2018, atunci când sistemul autonom va putea schimba benzile pe magistrală, pentru ca într-un final, către anul 2020, să atingă toate punctele menţionate mai sus, inclusiv rularea în regim autonom prin oraşe şi drumuri şerpuitoare.

Odată cu acest sistem, Nissan anunţă şi noua strategie numită „Zero Fatality” din care face parte şi sistemul Piloted Drive, menită să contribuie la eliminarea accidentelor rutiere şi mortalităţii din cazul acestora.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter