Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Noul Volvo XC90 primeşte tratamentul Polestar

5 Noiembrie 2015 - 09:22
Denis Godorozea
Noul Volvo XC90 primeşte tratamentul Polestar
Pentru al face şi mai atractiv pentru iubitorii de mai multă putere şi sportivitate, divizia sportivă a celor de la Volvo, Polestar, a pregătit un program de sporirea performanţelor noii generaţii XC90.

Versiunile dotate cu programul Polestar Performance Optimisation se vor deosebi doar prin logoul „polestar” de pe uşa portbagajului. Inginerii Polestar au elaborat programul de tuning pentru versiunile diesel şi pe benzină, D5 Drive-E şi, respectiv, T6 Drive-E. În urma acestor modificări versiunea diesel XC90 D5 Drive-E dezvoltă 233 CP (+8 CP) şi 500 Nm (+30 Nm), în timp ce versiunea pe benzină XC90 T6 Drive-E oferă 334 CP (+14 CP) şi 440 Nm (+40 Nm).

Pe lângă sporirea performanţelor, programul Polestar Performance Optimisation dedicat noului Volvo XC90 îmbunătăţeşte cuplul la turaţiile joase şi medii, acolo unde este cea mai mare nevoie de el, sporeşte promptitudinea motorului la apăsarea acceleratorului, rapiditatea cutiei de viteze automate şi previne schimbarea treptelor în curbe, pentru a nu destabiliza maşina în timpul condusului dinamic.

Unele zvonuri spun că cei de la Polestar pregătesc şi o versiune dedicată Volvo XC90 Polestar care va fi bazată pe motorizarea T6 Drive-E şi va avea la activ cel puţin 350 CP. Mai târziu ar putea apărea şi un XC90 Polestar bazat pe modelul hibrid T8 Twin Engine care în versiunea de producţie dezvoltă 400 CP.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (4 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter