Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Audi vs BMW vs Mercedes-Benz: cine a vândut mai mult în 2015? Schimbări în clasament!

12 Ianuarie 2016 - 15:43
Ilie Toma
Audi vs BMW vs Mercedes-Benz: cine a vândut mai mult în 2015? Schimbări în clasament!
La începutul fiecărui an fanii cel puţin uneia dintre cele trei mărci premium germane concurente – Audi, BMW şi Mercedes-Benz – îşi pun intriganta întrebare „cine a vândut mai mult în anul în care tocmai s-a încheiat?”. De ceva ani buni, răspunsul era unul şi acelaşi, cu aceeaşi ierarhie, variind doar diferenţele între cele trei mărci. În 2015, însă, ierarhia a fost răsturnată, deşi toate trei mărci germane au înregistrat creşteri faţă de anul precedent. Unii au crescut mai mult ca alţii, însă.

Marea bătălie s-a dat pentru locul 2. Dacă în 2014 Audi vindea mai bine ca Mercedes-Benz şi s-a poziţionat pe cea de-a doua poziţie, atunci în 2015 Mercedes-Benz a împins Audi pe cea de-a treia poziţie. Cei de la Audi au avut vânzări de 1,803,250 automobile în 2015, în creştere cu 3.6% faţă de anul 2014. Evident, creşterea mai modestă a celor de la Audi, faţă de concurenţi, a fost influenţată parţial de scandalul motoarelor diesel. Totuşi, cei de la Audi se laudă cu vânzări foarte bune ale lui Q7 în Europa, şi ale noului A4 în prima lună completă de la lansare pe piaţă, iar 2016 va fi primul an de carieră completă a noului A4, fapt care va impulsiona şi mai mult vânzările. Şi noul Audi TT se vinde foarte bine, devenind cel mai bine vândut model în segmentul său. La nivel de pieţe, Audi a înregistrat o scădere de 1.4% în China şi o scădere de -24.6% în Rusia, însă a crescut cu peste 11% în SUA şi cu aproape 5% în Europa.

Mercedes-Benz a înregistrat cel de-al cincilea an consecutiv de recorduri la vânzări, marcând 1,871,511 unităţi vândute în anul 2015, devansându-i pe cel de la Audi cu mai puţin de 70 de mii de unităţi. Creşterea anuală a celor de la Mercedes-Benz este, însă, mult mai pronunţată, de tocmai 13.4%. Familia noului C-Class, formată din sedan şi break, iar mai nou şi de coupe, a înregistrat o creştere spectaculoasă de vânzări, de 40.1%, aceste modele cumulând peste 443 mii unităţi vândute! Segmentul modelelor compacte ale celor de la Mercedes-Benz a avut de asemenea vânzări spectaculoase – peste 582 mii de unităţi revenindu-le, cumulativ, modelelor A-Class, B-Class, CLA, CLA Shooting Brake şi GLA. Ultimul e inclus şi într-o altă statistică de senzaţie, cea a vânzărilor de SUV-uri şi crossovere Mercedes-Benz, care au înregistrat o creştere de peste 26% în 2015 şi au depăşit cifra de 528 de mii de unităţi vândute! Şi S-Class a continuat să fie cel mai bine vândut model în segmentul său, dar germanii evită să dea o cifră exactă, ceea ce sugerează o uşoară temperare a cifrelor în faţa proaspătului rival de la BMW.

Şi dacă tot am ajuns la BMW, atunci trebuie să menţionăm că bavarezii îşi menţin poziţia 1 şi în 2015, cu un total de 1,905,234 unităţi vândute cu emblema alb-albastră pe capotă. Creşterea de la an la an a fost de 5.2%. Sunt impresionante cifrele de vânzări ale diviziei BMW i – creştere de 65.9% în 2015, până la aproape 30 de mii de unităţi! De asemenea, noile modele cu tracţiune faţă ale celor de la BMW (care pot fi dotate opţional şi cu tracţiune integrală) – Seria 2 Active Tourer şi Seria 2 Gran Tourer – au cumulat în 2015 peste 100 mii de unităţi vândute, deşi cel de-al doilea model abia a fost lansat pe piaţă. Şi familia Seriei 4 a cumulat vânzări notabile, de peste 150 mii de unităţi, iar SUV-urile BMW înregistrează statistici de-a dreptul admirabile: +153% pentru BMW X4, până la peste 55 mii unităţi, +14% pentru X5, până la peste 168 mii unităţi şi +50% pentru X6, până la peste 46 mii unităţi! Iar noul X1 are în faţă primul său an complet de carieră pe piaţă!

Dincolo de clasament, diferenţele de vânzări dintre cele trei mărci germane s-au micşorat şi mai mult în 2015, doar puţin peste 100 de mii de unităţi despărţind ocupantul locului 3 de liderul clasamentului. Prin urmare, următorul an ar putea aduce o bătălie mult mai strânsă în triada germană şi, cine ştie, poate şi o schimbare de clasament?...
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (11 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter