Peugeot obține victoria la Dakar 2016! (Video)
19 Ianuarie 2016, 09:47
Ediția din acest an al legendarului Dakar, a 38-a la număr, a fost una dramatică. Un total de 218 participanți s-au bătut în cel mai provocator raliu în patru categorii: automobile (67 participanți), camioane (44 participanți), motociclete (84 participanți) și cvadricicluri (23 participanți).
La jumătate de raliu cursa a fost dominată de Sebastien Loeb (Peugeot), dar participând pentru prima dată în Dakar și neavând experiență, Loeb s-a răsturnat pierzând timp prețios pentru restabilirea mașinii, dar în final a reușit să ajungă pe locul 9, menționând după cursă că va reveni în forță la anul. Carlos Sainz (Peugeot) a pilotat la limita mașinii care a cedat în La Roja, deși a avut parte de ceva timp în calitate de lider.
După mai multe schimbări ai liderilor și echipelor, pe primul loc au ajuns cei de la Peugeot, cu Stephane Peterhansel sau cum i se mai spune, Mister Dakar, în frunte, care și-a adjudecat a 12-a victorie (6 cu automobilul și 6 cu motocicleta) în legendarul raliu la volanul buggy-ului Peugeot 2008 DKR, după 45 ore, 22 minute și 10 secunde.
Victoria din acest an pentru Peugeot a venit după 26 de ani de la ultima victorie pe care a obținut-o Ari Vatanen cu modelul Peugeot 405.
Pe poziția secundă în clasamentul general s-a clasat campionul de anul trecut, Nasser Al-Attiyah (MINI), care a pierdut liderului 34 minute și 58 de secunde.
Cu o diferență de 1 oră, 2 minute și 18 secunde pe poziția a treia a venit Giniel de Villiers la volanul pick-up-ului Toyota Hilux.
În categoria camioanelor, victoria s-a strecurat printre degetele celor de la KAMAZ, cel mai bun rezultat al cărora a fost poziția a doua în clasamentul camioanelor al lui Ayrat Mardeev. Pe primul loc la camioane s-a clasat Gerard de Rooy cu Iveco, cu un avans de aproape 30 de minute față de cel mai apropiat urmăritor de la KAMAZ.
În categoria motocicletelor primul loc a luat Toby Price (KTM #3), care a participat în raliul Dakar dor a doua oară! Toby a fost și primul australian care a câștigat în Dakar.
Categoria cvadriciclurilor a fost dominată de frații Patronelli, Marcos și Alejandro. În cele din urmă anume Marcos a fost primul care a văzut linia de sosire.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,234
GALERIE FOTO (32 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!