Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Mitsubishi Lancer Evolution va renaşte sub forma SUV-urilor hibride de performanţă!

28 Martie 2016 - 11:25
Denis Godorozea
Mitsubishi Lancer Evolution va renaşte sub forma SUV-urilor hibride de performanţă!
Cei de la Mitsubishi au anunţat că actuala generaţie Lancer Evolution X va fi ultima din istoria de succes ai modelului de performanţă, iar pentru a marca încheierea acestui capitol important, niponii au lansat ediţia finală ai modelului – Lancer Evolution X Final Edition. O adevărată tragedie pentru fanii modelului şi o pierdere în lumea auto. Sunt cel puţin două motive din cauza cărora legendarul Lancer Evolution nu va avea succesor direct. În primul rând, cei de la Mitsubishi aşa şi nu au creat o nouă generaţie Lancer, ne având suficiente resurse pentru a o dezvolta de sine stătător şi ne având succes la găsirea unui partener pentru elaborarea în comun al acesteia. În al doilea rând, producătorul nipon şi-a schimbat strategia, mizând pe segmentul SUV-urilor şi pe sisteme de propulsie hibride.

Dar fanii lui EVO nu trebuie să-şi piardă speranţa, pentru că niponii au confirmat că vor lansa versiuni de performanţă al viitoarelor SUV-uri care vor fi succesorii indirecţi al lui EVO! În 2017 Mitsubishi va lansa o nouă generaţie ASX care va fi mai mică decât modelul curent, o nouă generaţie Outlander în 2019 care va fi mai mare decât cea curentă şi un SUV „intermediar” între aceste două în 2018. Viitorul succesor indirect al lui Lancer Evolution va fi un SUV extrem de dinamic care va utiliza propulsia hibridă Plug-In sau un sistem pur electric.

La exterior acesta va fi apropiat de conceptul XR-PHEV Evolution Gran Turismo (pe imagini) creat pentru jocul de consolă Gran Turismo 6.

Tehnologiile hibride şi electrice de performanţă deja sunt testate pe maşinile de curse care cuceresc muntele Pikes Peak, precum este Mitsubishi MiEV Evolution (600 CP).

SUV-ul de performanţă va fi cel puţin la fel de rapid comparativ cu actualul Lancer Evolution X, ba chiar mai rapid datorită cuplului mare pe care îl livrează instant motoarele electrice. Cei de la Honda au făcut-o cu NSX, cei de la Nissan urmează să o facă cu viitorul GT-R, astfel, un SUV compact hibridizat de performanţă îşi va avea locul în această gaşcă.

Dar va fi el oare demn de denumirea Evolution, numai timpul ne va arăta!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (10 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter