Elon Musk răspunde celor care învinuiesc Autopilotul Teslei în accidentele provocate
15 Iulie 2016, 09:55
Accidentele recente cu implicarea modelelor Tesla au pus pe jar compania din Silicon Valley care este sub investigația autorităților americane de la NHTSA. Pe lângă accidentul fatal în care a fost de vină Autopilotul (pe imagine), recent au mai avut loc două accidente grave cu implicarea a două SUV-uri electrice Tesla Model X.
Un accident a avut loc în Pennsylvania, iar cel de-al doilea a avut loc în Montana. În ambele cazuri, conducătorii dau vina pe Autopilot care, conform spuselor acestora, nu a reacționat corect în timp ce a fost inclus. Nu a trecut mult până șeful Tesla Motors, Elon Musk, să dea replică privind ambele cazuri.
În cazul răsturnării Teslei Model X pe o magistrală din Pennsylvania după ce a lovit două bariere, informația extrasă din computerul de bord a arătat că în momentul accidentului Autopilotul nici măcar nu era inclus, Musk menționând, că dacă și ar fi fost inclus, acesta putea să evite acest accident.
În cel de al doilea caz (pe imagine), Model X circula pe un drum din Montana și a virat în dreapta lovind violent barierele din lemn de protecție de pe acostament cu o viteză de aproximativ 60 mile pe oră (96 km/h). Nici conducătorul, nici pasagerul, nu au avut de suferit, însă SUV-ul electric a fost grav avariat. Conform lui Elon Musk, nici în acest caz nu a fost de vină Autopilotul. În primul rând, carosabilul nu dispunea de linie de mijloc după care se ghidează Autopilotul, iar condițiile de drum s-au
înrăutățit și cu ceva timp înaintea accidentului Autopilotul a atenționat conducătorul despre condițiile nefavorabile pentru lucrul stabil al sistemului și l-a îndemnat să preia controlul, ceea ce nu s-a întâmplat – în momentul accidentului conducătorul nu a avut mâinile pe volan.

Conform lui Elon Musk, sistemul Autopilot se află în perioada de testare și are nevoie de cel puțin un miliard de mile parcurse pentru a se șlefui, iar la momentul de față conducătorii trebuie
să țină mâinile pe volan și să fie alerți la ceea ce face Autopilotul, pentru a preveni accidentele în caz că acesta nu reacționează cum a fost în cazul primei victime.

Totuși, noi considerăm că cei de la Tesla ar trebui să implementeze mai multe restricții, care nu ar permite activarea sistemului Autopilot dacă conducătorul nu ține mâinile pe volan cum o fac și alți producători auto…
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,312
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!