Centura oraşului Comrat, recent construită în cadrul programului Moldova Europeană 2030, s-a pomenit cu stâlpi rupţi şi LED-uri furate

6 Martie 2024, 09:02
Redacţia PiataAuto.md
Drumul de centură a oraşului Comrat, recent construit de la zero în cadrul programului Moldova 2030 şi fiind parte a traseului modelat M3 dintre Chişinău şi Giurgiuleşti, s-a pomenit cu mai mulţi stâlpi rupţi sau deşurubaţi, dar şi cu LED-urile de la capetele lor superioare furate.
E incredibil, dar se pare că dorinţa răufăcătorilor de a se pricopsi cu LED-uri ce valorează câteva sute de lei i-a determinat la asemenea acte de distrugere şi vandalism, cu repercusiuni în siguranţa circulaţiei din regiune.
Întrucât motivarea economică a unor asemenea acte pare oarecum absurdă, nu putem exclude nici dorinţa de a crea impact social negativ a autorilor, generând o atitudine de etichetare a întregii regiuni a oraşului Comrat sau a autonomiei găgăuze, din cauza unor asemenea incidente şi îndemnăm la tratarea acestui caz cu diligenţa necesară, fără a aluneca în etichetări cu generalizări.
În acelaşi timp, Administraţia de Stat a Drumurilor din Moldova menţionează că pagubele sunt semnificative, întrucât la unii stâlpi e afectată şi fundaţia, semn că au fost rupţi, eventual fiind traşi din partea lor superioară cu o forţă suspect de mare pentru cineva care şi-ar dori să fure doar LED-ul de la capăt.
Construcţia centurii Comrat a fost finalizată în toamna anului 2022 şi a costat 29,4 milioane euro, drumul având o lungime totală de 18,3 km, cu 3 sensuri giratorii mari amenajate, 5 poduri, 1 pasaj de cale ferată şi 4 intersecţii denivelate. Deteriorările semnalate de ASD acum s-au produs între kilometru 0+351 şi 8+490, deci pe o distanţă semnificativă, de peste 8 km.
1
1,051
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!