Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z
Polițiștii vor primi bonusuri în valoare de 25% din contul amenzilor aplicate!
2 Martie 2017, 13:08
Poliţiştii vor avea procent din contul amenzilor pe care le vor emite celor care vor încălca legea, inclusiv conducătorilor auto! La 1 martie 2017 Guvernul a aprobat proiectul, potrivit căruia angajații Poliției, cu statut de agent constatator, vor beneficia de un adaos la salariu, la fiecare trei luni, în mărime de 25% din suma amenzilor încasate la bugetul de stat, în rezultatul întocmirii proceselor verbale cu privire la contravențiile atestate.

Astfel, la calcularea stimulării financiare trimestriale se vor lua în calcul doar amenzile încasate la bugetul de stat aplicate de agentul constatator în
rezultatul proceselor contravenționale irevocabile. În rezultat, un poliţist începător al cărui salariu este de 5,000 de lei, va putea primi trimestrial 25% din suma amenzilor, nu mai mult însă de mărimea unui salariu, în cazul dat de maxim 5,000 de lei.

Potrivit IGP, această prevedere are drept scop consolidarea și eficientizarea capacităților de prevenire și combatere a corupției în rândul angajaților Poliției, dar și asigurarea unui salariu motivant.
Autorităţile, de asemenea, promit că nu se vor face abuzuri pe seama acestui sistem de adausuri, iar abaterile vor fi monitorizate, iar agenţii constatatori, înlăturaţi din funcţie.

Toate aceste prevederi, privind procedura de stimulare financiară a agenților constatatori din cadrul Inspectoratului General al Poliției al Ministerului Afacerilor Interne, vor intra în vigoare odată cu publicarea sa în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
4,196
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!