Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

Mazda produce cele mai sigure maşini! Noul CX-5 ia calificativul maxim la testele IIHS

Mazda este singurul producător auto, care oferă cele mai sigure automobile după standardele de siguranţă IIHS, toate modelele sale (Mazda3, Mazda6, CX-3, CX-5 şi CX-9) având calificativul maxim Top Safety Pick+ în testele de siguranţă ale institutului american pentru anul 2017, excepţie fiind doar roadster-ul MX-5, care nu a fost testat pentru că IIHS nu evaluează siguranţa sport-car-urilor compacte.
Nici măcar Volvo, care este recunoscut pentru siguranţa modelelor sale, nu are o gamă „cu plus” în acest an, noile S90 şi XC90 ratând acolada Top Safety Pick+ din cauza iluminării blocurilor optice, care a primit calificativul marginal. Pentru a primi cea mai mare distincţie Top Safety Pick+, automobilele trebuie să ofere siguranţă bună în cele cinci teste de bază, iluminare a blocurilor optice bună sau cel puţin acceptabilă şi sistem de prevenire a accidentelor avansat sau superior. Toate aceste sarcini le îndeplinesc cu brio modelele Mazda.

Cea mai recentă adiţie la gama modelelor „cu plus” la siguranţă este noua generaţie Mazda CX-5, care a debutat recent pe piaţa Moldovei. Per general noul CX-5 repetă siguranţa predecesorului său, care, de asemenea, a primit distincţia Top Safety Pick+. Noul CX-5 a demonstrat o structură mai stabilă a caroseriei în timpul impactului sever cu o acoperire de 25% a părţii frontale.
Pentru sistemele de prevenire a accidentelor însă, noul CX-5 a avut cu un punct mai puţin faţă de predecesor, din cauza sistemului de alertare despre un eventual impact, care „nu corespunde standardelor IIHS”. În schimb, în testul evitării impactului la o viteză de 25 mile pe oră (40 km/h), noul CX-5 s-a descurcat mai bine, evitând impactul, în timp ce predecesorul nu a putut evita impactul, viteza fiind redusă la 3 mile pe oră (5 km/h).
0
827
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!