Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Expoziţie spectaculoasă la muzeul Audi: 4 modele remarcabile din aluminiu!

20 Decembrie 2017 - 17:41
Denis Godorozea
Germanii de la Audi folosesc aluminiul în construcţia automobilelor sale timp de aproape 95 ani, din 1923, când apărea Audi Typ K cu un benzinar de 3.6 litri cu bloc cilindric din aluminiu. Pentru a remarca importanţa aluminiului în istoria bogată Audi, producătorul a expus 4 modele din diferiţi ani, la producţia căruia aluminiul a fost folosit în proporţii mari, în muzeul Audi din Ingolstadt.
Cel mai vechi, dar şi cel mai spectaculos automobil din acest cvartet este conceptul Audi Avus Quattro din 1991, prezentat pentru prima dată la Salonul Auto din Tokyo. Avus era dotat cu un propulsor W12 de 6.0 litri, ce dezvolta peste 500 CP şi accelera până la 100 km/h într-un timp record de doar 3 secunde, în mare parte şi graţie greutăţii remarcabile de doar 1,250 kg! Viteza maximă a fost şi ea una record pentru acele timpuri, chiar şi pentru un concept – 334 km/h! Din păcate conceptul nu a ajuns să devină nici măcar un model de serie limitată.
Cel de-al doilea automobil prezentat la muzeu este conceptul Audi Space Frame (ASF) din 1993, care prefaţa prima generaţie Audi A8. Ca şi la conceptul Avus Quattro, la construcţia ASF aluminiul a fost folosit pe scară largă, iar mai multe modele de serie Audi din acei ani au preluat tehnologiile anume de pe acest concept.
La expoziţie este prezentată şi compacta Audi A2, care nu s-a bucurat de cererea dorită pe piaţă şi a supravieţuit doar timp de 3 ani. Prezentată în 2002, A2 a fost de-a dreptul inovativă şi tehnologizată. Datorită folosirii pe scară largă a aluminiului, hatchback-ul avea o greutate proprie de doar 895 kg (!) sau o greutate cu 40% mai mică decât la un exemplar identic produs din oţel. Ba chiar germanii susţineau că îl puteau face şi mai uşor, dar nu au putut neglija normele de siguranţă. Cu toate acestea, compacta nu a avut succes pe piaţă şi a fost exclusă din gama Audi în 2005 fără a avea un succesor direct până în prezent.
Cel de-al patrulea membru al expoziţiei este showcar-ul Audi R8 5.2 FSI Quattro, produs în 2009, executat şi el din aluminiu.
Maşinile vor fi expuse în muzeul Audi din Ingolstadt până la data de 4 martie 2018, unde sunt invitaţi toţi doritorii de a face cunoştinţă cu istoria producătorului german.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (12 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter