Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Honda va relansa SUV-ul cu denumirea Passport

1 Februarie 2018 - 09:43
Denis Godorozea
Honda a lansat un model cu denumirea Passport în 1993. Acesta a fost primul SUV din gama producătorului nipon și era destinat doar pieței americane. De fapt, off-roaderul cu cadru dur nu era proiectat de inginerii niponi, ci era un produs al badge engeneering, fiind un în realitate un Isuzu Amigo (care fost redenumit Rodeo cu cea de-a doua generație), fiind chiar și produs la uzina Isuzu din SUA. De asemenea acest SUV era comercializat și cu sigla Opel Frontera pe piața europeană.
Honda Passport a schimbat două generații și a fost produs până în 2002. Cea de-a doua generație a SUV-ului "nipon" s-a reținut pe banda rulantă doar 4 ani, după care a fost înlocuită cu crossover-ul Pilot, care a fost lipsit de cadru dur și tracțiune integrală full-time.
În prezent, după o pauză de 16 ani, niponii au decis să renască denumirea veche pentru un nou SUV, ce se va situa în gama Honda între modelele Pilot și CR-V. Noul Passport se va baza pe platforma Honda Pilot, dar va fi cu 150 mm mai scurt decât acesta, având o lungime de circa 4,800 mm. Astfel, noul model va concura pe piața americană în primul rând cu Nissan Murano și Toyota Fortuner. Dealerii americani vor face cunoștință cu noul model în luna noiembrie 2018, iar premiera oficială va avea loc la Salonul Auto de la Los-Angeles la sfârșitul acestui an.
SUV-ul va fi produs la uzina niponilor din orașul Lincoln, statul Alabama, unde sunt produse SUV-ul Honda Pilot, pick-up-ul Ridgeline și monovolumul Odyssey. Despre posibilitatea livrării noului Passport pe alte piețe producătorul nu oferă informații, însă deja acum este clar că acesta va pune accent anume pe piața nord-americană.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (3 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter