Smart va renunţa în totalitate la motoare cu ardere internă în favoarea celor electrice peste 2 ani

Smart va renunţa în totalitate la modelele propulsate de motoare cu ardere internă în favoarea electromobilelor peste 2 ani. Declaraţia aparţine chiar şefului Daimler Dieter Zetsche. Anterior compania germană a oprit comercializarea automobilelor pe benzină în SUA, pe piaţa americană rămânând prezente doar versiuni cu propulsie electrică, iar în timpul apropiat germanii vor opri producţia vehiculelor cu motoare cu ardere internă în totalitate.
În prezent Smart dispune de două modele complet electrice Smart EQ, care sunt disponibile în variante cu două şi patru locuri. Acestea sunt propulsate de motoare electrice cu o putere de 82 CP, alimentate de la o baterie cu o capacitate de 17.6 kWh, care poate asigura energie electrică suficientă pentru parcurgerea a până la 160 km – rezultat mai mult decât suficient în mediul urban.
Cea mai mare problemă a versiunilor electrice Smart la ora actuală este preţul: dacă pentru un Smart ForTwo cu motor cu ardere internă în Germania cumpărătorii trebuie să scoată din buzunar nu mai puţin de 11,165 euro, atunci pentru un model similar cu propulsie electrică cumpărătorii au de achitat deja 21,940 euro! Totodată, trecerea completă la vehicule cu propulsie electrică va avea loc în decurs de doi ani, timp suficient pentru companie de a crea o ofertă mai atrăgătoare.
1
2,168
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!