Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: KIA Sportage facelift se prezintă cu noul sistem micro-hibrid cu motor diesel sub capotă

23 Mai 2018 - 12:32
Denis Godorozea
Au fost publicate primele imagini și date oficiale cu versiunea actualizată a celui mai solicitat SUV din gama KIA – noul Sportage. Afară de modificările estetice, crossover-ul sud-coreean beneficiază de un sistem de propulsie micro-hibrid, ce are la bază un motor diesel, dar și o unitate pe motorină nouă pentru model.

Deși crossover-ul păstrează un aspect vizual familiar și ușor de recunoscut, majoritatea elementelor exterioare au fost supuse modificărilor. La partea frontală Sportage primește blocuri optice noi cu o altă amplasare a elementelor de iluminare. Bara de protecție față este și ea una nouă, cu un calandru integrat mai mare și alte blocuri de lumini anti-ceață. La posterior crossover-ul primește blocuri optice spate cu un design revizuit la interior și o nouă bară de protecție. Pentru versiunea GT-Line, prezentată în poze, sud-coreenii au elaborat un set de jante cu un design nou de 19 inch, iar pentru celelalte versiuni sunt prevăzute jante de 16 și 17 inch.
La interior modificările sunt mai discrete, iar printre noutăți se enumeră volanul și planșa de bord. Clienții vor putea opta pentru o câteva nuanțe noi a tapițeriei în cazul habitaclului bicolor. Producătorul a suplinit setul de asistenți și sisteme de siguranță pentru Sportage, astfel, crossover-ul se poate lăuda acum cu un cruise-control adaptiv intelectual, cu funcția Stop&Go, camere de luat vederi cu afișaj de 360 grade pe ecranul sistemului multimedia, și sistem de monitorizare a stării de oboseală a șoferului.
Modificări consistente au survenit și la substratul tehnic. Precum fratele Hyundai Tucson, noul Sportage facelift primește unitatea turbodiesel 1.6 CRDi în două variante de putere – de 115 și 136 CP la activ. Unitatea se cuplează la cutia robotizată cu 7 rapoarte și dublu ambreiaj, iar pentru versiunea mai puternică este disponibilă și tracțiunea integrală. Sud-coreenii asigură că motorul se încadrează în normele WLTP.

Cea mai importantă noutate pentru Sportage este, însă, sistemul de propulsie micro-hibrid, debutat pentru prima dată în gama producătorului sud-coreean anume pe crossover-ul actualizat. După cum se anunța anterior, sistemul micro-hibrid are la bază un motor diesel de 2.0 litri și acumulator de 48 V. Sistemul a primit denumirea EcoDynamics+ și este acționat în la accelerație grație energiei stocate în baterie, astfel minimizând emisiile de CO2 și consumul de combustibil. Totodată crossover-ul poate rula perioade scurte de timp cu motorul cu ardere internă deconectat, grație starter-generator-ului.
Vânzările KIA Sportage facelift, inclusiv a noii versiuni hibride vor începe în Europa în cea de-a doua jumătate al acestui an, iar mai aproape de lansare vor fi dezvăluite și prețurile pentru noile motorizări, dotări și opționale.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (3 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter