Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Estimat la 1.2 miliarde euro, Dacia este numit cel mai valoros brand din România

12 Iulie 2018 - 17:24
Denis Godorozea
Compania de consultanță Brand Finance a publicat lista celor mai valoroase branduri românești. Dacia a fost estimată la 1.243 miliarde euro, producătorul din Mioveni devenind, astfel, cel mai valoros brand din România, depășind companii precum Petrom și Dedeman.
Potrivit studiului publicat de Brand Finance, Dacia a reușit să-și mențină supremația în topul celor mai valoroase branduri române, înregistrând o creștere de 2% comparativ cu anul precedent. Totodată, producătorul din Mioveni a devastat cu mult celelalte branduri din top, pe al doilea loc fiind poziționat magazinul web eMAG, a cărui valoare a constituit "doar" 458 milioane euro, aproape de 3 ori mai puțin, deci.

Cea de-a treia poziție a fost ocupată de Dedeman cu o valoare de brand de 304 milioane euro. Retailerul de bricotaj a înregistrat o creștere spectaculoasă cu anul precedent de 47%. Locurile 4 și 5 au fost ocupate de brandurile Petrom și, respectiv, Digi.
La realizarea studiului, Brand Finance a luat în calcul mai mulți factori, însă practic valoarea estimată a brandului este prețul lui pe piață, în cazul în care actualul proprietar ar decide să vândă în întregime compania. Totodată, calculul nu include activele sau rezervele financiare ale companiei.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter